3-aastase Katarina ema Inge jaoks on Lastehoid Läte jätnud väga sooja tunde. „Siin on nii kodune: hubases ruumis ja maja ümbritsevas aias tehakse lastega koos igapäevaseid toimetusi, näiteks küpsetatakse, lauldakse, jutustatakse lugusid, avastatakse loodust. Rühma laste arv on piisav, et läheneda igale lapsele individuaalselt. See loob turvalise keskkonna. Juba mõnenädalase lastehoius käimise järel avaldus lapse rõõm ja areng," rääkis ta.

Lastehoid Lätte töö aluseks on waldorfpedagoogika, kus on tähtsal kohal eri meelte arengu toetamine, tegevuste rütmilisus ning õppimine läbi matkimise. Samuti peetakse äärmiselt oluliseks koostööd lastevanematega. Ühine ruumide sisustamine ja korrastamine annab lapsevanemale võimaluse osaleda lapse keskkonna kujundamisel ka väljaspool kodu. Korra kalendrikuus viiakse läbi vanemaõhtuid ning sageli korraldatakse koolitusi. Et lapse tulek lastehoidu oleks võimalikult lapsesõbralik, käivad lapsed harjutamisperioodil hoius koos vanemaga. Selline kooskäimine aitab kaasa usaldusväärse suhte tekkimisele lapsevanema ja kasvataja vahel. Hetkel on veel vabu kohti laste nimekirjas.

Täpsem info Lastehoid Läte kodulehel www.late.ee/ lastehoid. Projekti rahastab regionaalministri valitsemisala ja Kodanikuühiskonna Sihtkapital.