Viljandi linna peaarhitekt Marko Männik ütles, et teiste Eesti suurimate mänguväljakutega võrreldes on tegemist vähemalt samaväärse laste mängualaga.  Spetsialistide hinnangul on uus mänguväljak esinduslik ja mitmekülgset tegevust pakkuv, sest väljaku mänguvahendite konplekteerijate hulgas on firmad, mille koostatud väljakud on näiteks Baltikumis ja Soomes väga hinnatud.

2200-ruutmeetrisele liivaga kaetud alale on paigaldatud põnevad atraktsioonid erinevas vanuses lastele. Istumisvõimalustega mänguline laudtee jaotab mänguala  kaheks osaks, et seal oleks mugavam kõndida, lapsekäru lükata, jalgrattaga lähemale sõita või emadel oma väikelaste tegevusel paremini silma peal hoida.

Lastekaitsepäeva tegevuste ja mänguväljaku avamise korraldaja, Viljandi Kultuurimaja projektijuht Karita Tilk teatas, et sündmust alustatakse kell 12.15 kogunemisega linnaraamatukogu juures. Kell 12.30 alustatakse liikumist lasteraamatute tegelaste järgi valmistatud maskide rongkäigus läbi linna Trepimäest alla järve äärde.

Kell 13 tervitavad lapsi ja maskides rongkäigulisi Viljandi linnajuhid ja avavad mänguväljaku.

Päeva juhib Kloun Felix, kes annab lastele etenduse "Tiigrikutsu ja kloun Felix". Pärast etendust korraldatakse mänge ja võistlusi. "Põhirõhk läheb muidugi uue mänguväljaku uudistamisele, aga kohal on ka näomaalijad ja meisterdamisnurk, kus saab joonistada ja valmistada külmkapimagneteid. Hüpata saab batuudil, osta mahlajääd, jäätist ja suhkruvatti," selgitasid korraldajad.

Lastekaitsepäev uuel mänguväljakul Viljandi järve rannas kestab kella 15-ni ja on tasuta.