Lapsed trükkisid suviseid rätikuid, valmistasid järjehoidjaid ja rinnamärke. "Laps, kes märki soovis, pidi ise pildi joonistama või šablooni värvima. Meisterdamis- ja värvimistegevust juhendasid Marje Aigro ja Evi Rohtla. Väga populaarsed olid ka õhupalliloomade valmistamine ning näomaalingute tegemine, mida aitasid läbi viia Liina Stamm ja Zanna Toht perekeskusest Kraaksupesa. Juuksuritelt, maniküürijatelt ja kosmeetikult jagatud nipid ja punupatsid panid väikestel neidudel silmad särama. Sellele aitas kaasa LM Studio kollektiiv eesotsas Lea Metsmehega," lisas ta.


Lastekaitsepäeva kogunemisel osalesid ka Punase Risti, Jõgevamaa Nõustamiskeskuse ja Lõuna-Eesti Päästekeskuse Jõgevamaa päästeosakonna esindused, kes tõid kohale ka päästeauto. Turvalisust ja toimetulekut tagavate valdkondade spetsialistid vastasid ka laste ja lastevanemate küsimustele. Võimalus oli osaleda ka Maanteameti  läbiviidud memoriinis.  

"Rõõm oli näha üllatavalt palju lapsi, emasid, isasid, vanaemasid ja vanaisasid. Jäi mulje justkui kogu Jõgeva on kohale tulnud," ütles sündmusel osalenud Isamaa ja Res Publica Liidu naiskogu IREN juhatuse esimees Annely Akkermann.

"Lapsevanematega juttu ajades selgus, et Jõgeva on turvalisust ja rohelist linnaruumi arvestades küllatki lastesõbralik linn, kus suvel tasuks veelgi sagedamini lastele ja peredele suunatud tegevusi korraldada," arvas Terje Mitt.

"Suurimad tänud kõigile, kes meie lastekaitsepäeva sündmuse korraldamisele kaasa aitasid, kas siis tublide korraldajate või rõõmusameelsete osalejatena," lisas ta.