Suurejoonelist muusikaõhtut juhtisid Märten Männiste ja Maia Vahtramäe.

Projektijuht Martin Heinla, millest hakkas sellise plaadi tegemise idee võrsuma?

Selle muusikaprojekti idee hakkas võrsuma MTÜ Raplamaa Noored eelmisest heategevuslikust noorte plaadiprojektist "Kuukiigutus". Kui see plaat valmis sai, siis mõtlesime produtsent Aarne Holmiga, et võiks midagi uut ja ägedat teha. Üpris kiiresti jõudsime selleni, et teeme lastelaulude uued vesioonid. Nõnda see idee kasvama hakkas.

Kuidas sa leidsid lapsed, kes plaadil laulavad?

"Kuugikiigutuse" plaadiprojekti ajal tegime koostööd Astrid Õigemeele ja Maarja Pajuga, kes õpetas enne Tohisool, Hobitoas. Raplas suhtlesin esialgu Thea Paluojaga, kes soovitas laululapsi Märjamaalt ja Kehtnast.

Nii saidki plaadile laulda viiest Raplamaa vallast pärit lapsed, kes oma andekusega on maakonna muusikaõpetajatele silma jäänud.

Plaadil laulavad lastega koos Eesti staarid - Lenna Kuurmaa, Mart Sander, Karl-Erik Taukar, Ivo ja Robert Linna, Birgit Õigemeel, Teele Viira, Lea Liitmaa jt.

Kuidas sa staaridega kontakti said, oli see raske?

Birgit on meie kandi inimene, Lea Liitmaaga oli juba „Kuukiigutuse" plaadi tegemise ajal hea koostöö. Kõigepealt pakkusin neile idee välja ja mõte väga meeldis. Birgitile meeldis just see, et saab plaadil laulda koos oma õepojaga. Teistele lauljatele saatsime demod ja nad tulid meie tegemistega kohe kaasa. See oli tore kogemus.

Kes tegi laulude valiku?

See protsess kestis kaks kuud. Kõigepealt lasime muusikaõpetajatel koostada 5-10 lemmiklaulust koosneva listi. Lõpliku valiku tegi meie arranžeerija Martin Kuut.

Lapsed said plaaditegemisega hea stuudiokogemuse?

Lood salvestasime Arne Holmi stuudios Mustamäel. Eks jah, oma kogemuse nad said. Kõik ootasid, et saavad kuulsustega kohtuda, aga tegelik kooslaulmine oli alles plaadiesitlusel.

Stuudios käisid kõigepealt meie tuntud muusikud ja viimasena lapsed, kes laulsid oma osad peale.

Aga plaadi rahastus, see kõik on ju päris kulukas?

Kuna plaadil laulavad Raplamaa lapsed, siis toetasid meie projekti ka mõned omavalitsused - Rapla, Kohila, Märjamaa, Kehtna. Kõige rohkem toetas Kohila vald.

See plaat on tehtud suuresti vabatahtliku tööna. Kõik meie tuntud lauljad laulsid lood sisse selle eest tasu saamata. Vabatahtlikult koos tehes on võimalik midagi suurt saavutada. Sellist lastelaulude plaati ei ole Eestis varem tehtud.

Küsin otse: miks sa seda kõike teed?

Projekti käigus saadav kogemus on lahe ja selle kestel tutvun uute inimestega. Plaadil on ka heategevuslik moment - MTÜ Raplamaa Noored toetab müügituludest Tõnu Susi nimelise helistuudio loomist Raplasse.

Kust seda plaati osta saab?

Kohilas saab plaati kindlasti Näpseli majast, Raplas aga kultuurimajast. Ma juba ootan seda, kui plaat kuulajateni jõuab ja mida sellest arvatakse. Kindlasti on palju neid, kellele see väga meeldib ja tõenäoliselt ka neid, kes ei saa aru, miks on laulud teistsuguseks tehtud. Inimesi on igasuguseid.