Heidamegi siis pilgu neile möödunud aastatele. Asendamatuks juhiks on abnsamblile olnud algusest peale lasteaia „Rukilill" muusikaõpetaja Elena Derkatš, kes on suutnud nende aastate jooksul liita lauljad sõbralikuks kollektiiviks. Ansamblil on tore traditsioon: kõigi oma esinemiste kohta on olemas video- ja fotoarhiiv, loodud on oma interneti kodulehekülg, koos peetakse sünnipäevi, tehakse koos jaanituld, peetakse jõulupühi ja saadetakse ära vana aasta.

Algusest peale on ansamblis laulnud Sinimäe aktiivsed pensionärid Erika Vassiljeva ja Olga Akkuzina, lasteaia kasvatajaabi Ljudmila Dolgova, lüpsja Ljubov Tjuljukova. Koos ansambli kümnenda aastapäevaga tähistas Erika Vassiljeva novembrikuus oma 75 juubelit. Üle seitsme aasta laulavad ansamblis tema õpilased Sillamäelt, „Rukilille" lasteaiaõpetaja Nadežda Rogozina, tehase «Orica Eesti OÜ» kvaliteediosakonna juhataja Svetlana Vološenjuk. Aasta tagasi tuli laulma pensionär Zoja Rumjantseva.

Erinevatel aastatel on ansamblis laulnud ka meie ansambliliikmete lapsed: Nadežda Tuljukova, Natalja Selivanova, Dmitri Rogozin. Pärast kooli lõpetamist on nad läinud oma õpinguid jätkama Eestimaa teistesse paikadesse, kuid meie kollektiiv ei ole jäänud ilma noortest häältest. Praegu laulavad ansamblis seitsmeaastane Polina ja viieaastane Svetlana Derkatš ja kaheksaaastane Mellisa Tensin. Oma esinemisteed alustasid mudilased tšastuškate konkursil Sillamäel, kus olid kõige nooremateks osalejateks. Ansamblis „Ivuški" alustas Svetlana laulmist kaheaastasena ja Polina kolmeaastasena.

Kümne aasta jooksul on ansambli repertuaari kogunenud üle 80 laulu - eesti ja vene rahvalaulud, erinevate autorite looming. Ansambel on esinenud kokku üle 120 korra paljudes paikades üle Eestimaa: Tallinnas, Tartus, Narvas, Kiviõlis, Kohtla-Järvel, Jõhvis, Toilas, Mäetagusel, Sillamäel, Olginas, Sinimäel ja Taritus Saaremaal ning võtnud osa laulupidudest ja mitmetest konkurssidest, kus on võidetud diplomeid ja saadud tänukirju.

Hea sõnaga tahaks meeles pidada meie ansambli endiseid liikmeid Svetlana Kurilenkot, Klara Tšalõhhi, Valentina Nikulinat, Olga Kurlovitši, Natalia ja Niina Jermolinat, Alesia Tvoronovitšit, Vika Badaninat ning Diana Priželudskajat. Ansambli kontsertmeister oli pikka aega Aleksei Derkatš, kelle bajaan meid alati toetavalt saatis. Ka praegu kasutame saateks tema poolt väga meisterlikult sissemängitud lugusid.

Juubelikontserdil aplodeerisid ansamblile sõbrad ja tuttavad Vaivara vallast ning õnnitlema olid tulnud ka ansamblid Olginast ja Sillamäelt, kellega meid seovad kauaaegsed sõprussidemed ning kellega koos on moodustunud väike laulukoor, mille esinemisest said pealtvaatajad ka sellel juubelikontserdil osa.

Ansambli „Ivuški" liikmed tänavad Vaivara vallavalitsust nii moraalse kui ka materiaalse toetuse eest juubeliürituse korraldamisel ja me loodame, et meie ansambel rõõmustab oma lauludega pealtvaatajaid veel pikki aastaid.