Kuueliikmelisse žüriisse kuulusid Pärnu kammerkoori dirigent ja Pärnu käsikellade ansambli juhataja Elo Kesküla, kes oli ka hindamiskogu juht, naiskoor Paula esindaja Ulvi Kiisler, Eesti Muusika ja Teatriakadeemia teise kursuse tudeng Laura Liblik, segaansambli Ceres laulja Grete Polding, segakoor Rello esindaja Valdur Reimann ja kahekordne Raplamaa Laulukaruselli võitja ning üle-eestilise poiste võistulaulmise võitja Egert Aviste.

Veidi üle viie tunni kestnud kontsert andis palju emotsionaalseid laenguid. Õpetajad olid väga palju tööd ära teinud ning lapsed lood kenasti selgeks saanud.

Mida vanemaks läksid esitajad, seda suurem pabin neile sisse puges, kuid oli lapsi, kes laulu segaminigi minnes suurepäraselt olukorrast välja tulid.

Kõigepealt astusid võistlustulle kuni neljaaastased laululinnud, keda oli sel korral vaid kolm. Kõik said suurepärastelt hakkama. Enim osalejaid, tervelt 26 oli sel aastal 8-10aastaste seas.

Kokkuvõttes selgitati lisaks kolmele oma vanuseklassi paremale välja ka tulevikulootuse eripreemia saajad ning ära märgiti ka emotsionaalse esinemise eripreemia saajad.

Päeva parimad igas vanuseklassis

Kuni neljaaastased: kolmanda koha saavutas Greteliis Lehtsaar (õpetaja Marju Plamus), teine oli Karoliina Karotamm ja parim oli Mikk Riive (mõlema õpetajaks on Eve Olgo).

Viie- kuni seitsmeaastastest oli kolmanda koha vääriline Kaili Kungla (õp Marju Plamus), teine oli Kevin Männik (õp Eve Olgo) ja esikoha sai Marju Plamuse laululaps Karmen Kungla. Tulevikulootuse eripreemia sai Emma Birgit Reinloo ning emotsionaalsuse eripreemia pälvis Agnes Pool, õpetajaks Eve Olgo.

Kaheksa- kuni kümneaastaste kolmanda ja teise koha said Marju Plamuse laululapsed Timo Murd ja Pärl-Maria Pärisoo, esikoht läks Thea Paluoja kasvandikule Johannes Kirsipuule. Artistlikkuse eripreemia pälvis Madis Polma ning tulevikulootus on Kaarel Männik, keda õpetab Marju Plamus.

11-13aastastest saavutas kolmanda koha Brigitt Lõhmus, teine oli Kersti-Kaisa Tarnamaa, mõlemaid õpetab Kulla Aavik, esikoht läks Ülle Tammearu lauluneiule Anita Lipule. Selles rühmas sai tulevikupreemia Mikk Albert Vesso ja tulevikulootuse nime pälvis Ronald- Reigor Lehtsaar, keda õpetab Marika Kosubenko.

14-15aastaste seas saavutas kolmanda koha Karoliina Saia (õp Kulla Aavik), teine oli Marju Plamuse lauluneiu Kirke- Marite Kaljumaa, kes esitas oma loo väga teatraalselt ning esikohale platseerus Merlin Siimsalu, keda õpetab Kulla Aavik.

Vanimas, üle 16aastaste võistlusklassis osales vaid kaks noort. Teise koha sai Janeli Plamus, kes laulab Kulla Aaviku käe all ja esikoha vääriliseks tunnistati Thea Paluoja lauluneiu Helen Mänd.

Naiskoor Paula eripreemia läks Elina Soosaarele, kes on Kulla Aaviku tulevikulootus. Päeva juhtis Marcus Kosubenko. Suure vaeva nägijaiks olid õpetajad Kulla Aavik, Marju Plamus, Eve Olgo, Thea Paluoja, Marika Kosubenko, Ülle Tammearu ja Mai Toimetaja.

Zürii esinaine Elo Kesküla kiitis suurvalla laululapsi ning andis tulevikuks nõuande juhendajaile, et nad ei võtaks repertuaari väga vanu lastelaule, vaid ikka kaasaaegseid lugusid. Samuti rõhutas ta, et peale klaverisaate võiks kasutada ka teisi pille.

Kõik lapsed, lauluõpetajad ja žüriiliikmed said vahvad kingitused. Lauluvõistlust toetasid Märjamaa vallavalitsus, juuksurisalong Eleene, pubi Ruut 66, Kummimees, lillepoed Helmare, Pääsusilm ja Tiina Lilleaed, Märjamaa ujula ja Märjamaa kino Helk.

Lauluvõistluse maakonna eelvoor peetakse 30. aprillil Rapla kultuurikeskuses ja sinna sõidavad iga vanuseklassi, va noorima ja vanima vanuseklassi kaks parimat.

Raplamaa Laulukarusselli finaalkontsert toimub emadepäeva avaliku kontserdina 12. mail Rapla kultuurikeskuses.