„Kui mina alles noor veel olin" lauluga alustasid lauluvõistlust Arno alias Kait Kaeval Valtu seltsimajast, kes Raja Teele rollis olnud lookirjutajale kolmandat korda abikäe ulatas.

Sel korral panid žüriis laululapsi ritta endine Märjamaa lauluõpetaja Maria Mägar koos oma poja Richardiga, kes on kunagi mitmetel sinsetel lauluvõistlustel üles astunud ning hetkel õpib Tallinna Muusikakoolis, laulja ja Rapla kultuurikeskuse kultuuritöötaja Piia Põder ja noor laulja Janek Valgepea.

Esimesena astusid lavale seitse kõige väiksemat kolmekuni viieaastast laululast. Julged mudilased andsid julgust ka järgmistele esinejatele. Veidi üle tunni kestnud kena kontserdi järel said kõik hinge tõmmata, laululapsed kringlit maitsta ja limpsi juua.

Et asja põnevamaks teha, kuulutas žürii esmalt välja eripreemiate saajad. Kõik lapsed said väikse kingikoti ning tänukirja. Rahva lemmikuks sai Oliver Meresmäe, naiskoori Astra soosing kuulus taas Pärl Maria Pärisoole, eakate klubi Tuluke auhinna pälvis Liisbet Buht. Rahvamaja kollektiivi kiituse teenis oma mehise lauluga Madis Polma. Noorima osalejana sai endast suurema nuku Rebeka Lomp. Ka Varbola küla esindus oli preemiad välja pannud just noorima vanuseklassi esindajatele. Kaari Sillamaa loomingu parima ettekande (seekord oli neid seitse) tegi Johanna Buht, kes saab Kaari Sillamaa Kaunite Kunstide Kooli muusikali „Pöial Liisi" külastada koos oma väikeõe ja vanematega.

Selle aasta Varbola Laululinnu tiitli pälvis väga raske ja keeruka Tiina Kivimäe seatud laulu "Mozarti vastu ei saa" esitaja Timo Murd, kes saab koos emaga minna Jazzkaarele Vaiko Epliku ja Kristjan Randalu „Lahkhelisid" kuulama. Samuti sai Timo uue ajakirja Minu Maailm aastatellimuse.

Suure töö laste muusikalisele teele juhendamisel on teinud ka lapsevanemad ja tänutäheks saavad laululaste vanemad minna aprilli lõpus Vene kultuurikeskusesse TV3 menusaaate "Palun lavale" kahele järjestikusele lindistusele.

Kõigile kolmandale kohale tulnuile hakkab peagi postkastis olema ajakirjade Täheke ja Hea Laps aastatellimus. Teise koha omanikud said hulga head muusikat sisaldavad CD-d ning esikoha võitjad saavad enda valikul külastada koos vanemate ja õdede-vendadega Nukuteatri ükskõik millist kavas olevat etendust.

Lilledega külvati üle lapsed, lapsevanemad, žürii, õpetaja ja päevajuhid. Muusikaõpetaja Marju Plamus oli auga välja teeninud suure aplausi ja kotitäie kinke. Selle aasta laulukava oli üsna keerukas ja sellega oli õpetaja suurt vaeva näinud. Tõdeda sai, et lapsed olid tublid. Parimatest parimad esindavad juba sel reedel oma kodukohta Märjamaa valla laste lauluvõistlusel.

Varbola kool pidas väikeste kingitustega meeles kõiki esinenud laululapsi, õpetajat ja ürituse korraldajat. Meelespidajate seas oli ka kohaliku Rita poe meeskond, kes nädal tagasi oma tubli tööga külaliikumise tänupäeval austust pälvis.

XI Varbola lauluvõistluse tublimad

Kuni 5aastaste seas saavutas esikoha Liisbet Buht, teine oli Rebeka Lomp ja kolmas Greteliis Lehtsaar.

6-7aastaste seas pälvis kolmanda koha Gertti Udurand, teiseks tuli Matthias Gubinski ja esikoha saavutas Johanna Buht. 8-10aastaste seas astus kolmandale positsioonile ka kümnendal lauluvõistlusel sama koha saavutanud Madis Polma, teiseks platseerus Keiti Lomp. Esikoha saavutas Mariann Enok.

11-13aastaste rühmas sai kolmanda koha Marlen Enok, teine oli eelmise võistluse võitja ja Laululinnu tiitli saanud Pärl Maria Pärisoo ja esikohale tuli väga võimsa ja raske loo esitaja Timo Murd.

Sel aastal aitasid auhinnalaua katta Märjamaa vald, ETV, TV3, Kanal 2, Tiina Lilleaed, Tammiku Fotoäri, Ajakirjade Kirjastus, Kaari Sillamaa Kaunite Kunstide Kool, Minu Maailm toimetus ning kodanikud Airi Evestus, Vahur Voll, Tiit Linnamägi ja Toivo Tulev.

Tuhat tänu neile!