Lauluklubisse oli kogunenud palju piduriides inimesi, igaüks leidis endale sobiva koha kohvilauas. Meil tuli laulda esimesena, vastuvõtt oli soe.

Enne peaesineja saabumist laulsime kõik koos karaoket. Kohe võis kuulda, et saalis on palju häid lauljaid. Õhtu teema oli Eurovisiooni lauluvõistlus ja raadioajakirjanik Olavi Pihlamägi rääkis meile värvikaid seiku lauluvõistluse ajaloost.

Esimene Eurovisiooni võitja oli Šveitsi laulja Lys Assia 1956. aastal. Iirimaa on võistluse võitnud seitsmel korral ja on sellega enim kordi võitnud riik lauluvõistlusel. Eurovisiooni korraldamise suur au toob endaga kaasa ka suuri kulusid.

Kui Iirimaa oli Eurovisiooni võitnud kolm aastat järjest (aastatel 1992, 1993 ja 1994), oli rahvas juba hirmul, et äkki tuleb võit ka neljandat korda. Õnneks mitte!

Eurovisiooni parimaks lauluks läbi aegade peetakse ABBA pala „Waterloo". Laulu video oli nii kaasahaarav, et kutsus meidki aplodeerima.

Tänavuse „Eesti laulu" võitja Birgit Õigemeele laulu peab Olavi Pihlamägi veidi vanamoeliseks, kuid loodab, et laulu siirus võidab kuulajate südamed.

Õhtu lõpetas meesansambel Vikero. Meeste laul oli võimas ja meeldis kõigile. Nende juhendaja Paul Ruudil ja meie juhendaja Harald Matveil oli pärast üht-teist omavahel arutada.

Lauluklubi õhtu oli meeleolukas ja väga hästi korraldatud. Meil on naabritelt mõndagi õppida.