Aktsiooni eesmärgiks ei ole pelgalt kutsuda üles inimesi laupäeva õhtul kustutama kodus oma valgus, et tunni möödudes taas kõik lülitid sisse vajutada. Taoline ühetunnine kampaania korras elektri väljalülitamine ei taga tegelikku keskkonnasäästu elektrijaamades, sest peavad nemad ju “auru kateldes hoidma”, et tunni möödudes tarbijate vajadusi taas rahuldada. Maa tunni eesmärgid süsiniku emissiooni vähendamisel on pikaajalisemad.

Aktsiooni algataja Sydney linn, kus 2008. aastal kustutasid inimesed majades tuled ning pidasid sõpradega pargis küünlavalgel piknikut, on sel aastal eesmärgiks võtnud LED-valgustuse paigaldamise parkidesse ja tänavatele ning lähiaastatel valmis ehitada ümber linna kulgev jalgrattatee.

Rootsis esitati linnadele ja omavalitsustele väljakutse võtta osa Maa Tunni Linna tiitli võitmisest. Selleks pidid omavalitsused esitama kõige holistlikuma, inspireerivama ning usutavama plaani, kuidas viia paari järgneva kümnendiga süsiniku emissioon nulli. Žürii koosnes rahvusvahelistest ekspertidest ning sellel nädalal kuulutati 30 osavõtnud omavalitsuse seast võitjaks Malmö, mis kannab ühtlasi ka aunimetust Maa Tunni Pealinn 2011.

Eestlasest Malmö linnapea Ilmar Reepalu on öelnud, et nad on mitmeid aastaid kõvasti vaeva näinud, et leida keskkonnaprobleemidele uudseid lahendusi. Maa Tunni Linna tiitli võitmine on nende edu kinnitus, kuid töö ei ole seal linnas veel lõppenud. Malmö eesmärgiks on saada kogu energia aastaks 2030 taastuvatest energiaallikatest.

Keskkonnakaitse vajaduse mõistmise sümboolse märgina on laupäeval, 26. märtsil kohaliku aja järgi kell 20.30-21.30 pimeduses ka Eiffeli torn, India värav Mumbais, Brandenburgi väravad Berliinis, Kronborgi loss Taanis, Peruu presidendipalee, Bosphoruse sild Istanbulis, Sydney ooperimaja ja sajad teised kultuuri- ja ajaloolise tähtsusega maamärgid.

Linna keskkonnateenistus kutsub 26. märtsi õhtul linlasi Maa tunniga ühinema ning tõmbama pistikust välja ebatarvilikud elektriseadmed – pistikusse unustatud vanemat tüüpi telefonilaadija võib tarbida 95% telefoni laadimiseks vajaminevast energiast. Tunniks võiks kustutada ka kõik tuled ja mõtiskleda, kuidas saaks igaüks meist säästa rohkem energiat.