Turu avavad linnapea Edgar Savisaar ja Riigikogu liikmed Jüri Ratas ja Rainer Vakra 14. mail kell 10.00. Esinevad puhkpillipoisid ja meeleolu loob Jaan Kirss.

Esimeses etapis avatakse ainult väliturg, kus tänavu saab kaubelda kuni oktoobri lõpuni kella 8.00 - 18.00, pühapäeviti 8.00 - 17.00.

Neljas reas paiknevate lettide 52-le müügikohale lisaks on 5 eraldi müügiplatsi. Müüjateks on talunikud Lääne-Eestist Peipsini ja Harjust Lõuna-Eestini. Eraldi müügiplatsidel on näiteks grillauto, kus pakutakse kehakinnituseks kana, samuti Reval kondiitrite müügitelk, kus saab kohvi ja pirukaid. Nopri meierei ja Esko talu müügitelk pakuvad erinevaid piima- juustu ja singitooteid.

Seni kasutati Ed. Vilde tee 75a asuvat linna kinnistut tasulise parklana.

Mustamäe turu projekteeris WSP Talone OÜ, turu reovee-, sadevee- ja joogiveetrassid ehitas AS Viimsi Keevitus, elektri- ja sideliinid paigaldas AS KH Energia-Konsult, Marble OÜ paigaldas teekatted ja sillutise ning Tabasalu Meistrid OÜ ehitas väliletid.

Koos avaturuga valmib ka väike purskkaevuga haljasala ning koos hoonetega valmib kohvik, kus on hea võimalus turumelust jalga puhata ja keha kinnitada.

Teise etapina kavandatavad turuhooned loodetakse valmis saada järgmiseks kevadeks.

Erinevalt Nõmme turust, mis on üles ehitatud kioskitesüsteemile, tulevad Mustamäele lisaks välilettidele kaks hoonet: üks liha-, kala- ja piimatoodete, teine puu- ja juurviljade müügiks.

Mustamäe turule kavandatud hoonete ehitamine on hetkel detailplaneeringu menetlemise järgus. Mustamäe Linnaosa Halduskogu kiitis Mustamäe turu detailplaneeringu eskiisi heaks  29. märtsil.

Mustamäe turu maksumuseks on arvestatud u. 1 miljon eurot, millest 1 etapiks on kulunud alla 450 tuhande euro.