Esimest aastat toimuval kutsevõistlusel osaleb kokku 10 palkmajaehitajat. 

Võistlusel peab iga võistleja ettevalmistatud alusele paika panema ühe 1,5 m pikkuse palgi - sh tegema ühe nurgatapi ja 1,2 m vara ning lõikama sirgeks palgi otsad alumiste palkide järgi. Kõik võistluspalgid on ca 30 cm jämedusega (+/- 1,5 cm) ja kahelt poolt lõigatud (20 cm). Võistlejad paigaldavad palgid üksteise järgi alustades kolmanda palgirea kõrguselt - võistluspalgid ja võistlemise järjekord loositakse võistluse alguses.

Tööriistadest on lubatud kasutada järgmisi: mootorsaag (elektrisaag), kirves, haamer, peitel, sirkel, vararaud, mõõdulint, tollipulk, lood, puidupliiats, tööpukk. Lubatud ei ole elektrit kasutavad tööriistad (va elektrisaag).

Kõik võistluses osalejad on kohustatud kasutama kaitseprille, kõrvaklappe (või -troppe), kindaid, turvasaapaid, kaitseriietust (tööriided).

Kohtunikud hindavad palgi paikapanemise kiirust ja täpsust - iga ebatäpsuse ühe millimeetri eest arvestatakse võistlejale neli trahvisekundit. Võistluse võidab eeltoodud ülesande lühima ajaga teostanud võistleja - seejuures võisteldakse ühes kategoorias, mistõttu tuleks võistlejal valida valmistamiseks nurgatüüp, mille valmistamises on ta vilunuim ning mille valmistamine võtab tal eeldatavalt kõige vähem aega.

Võistluse auhindadeks on rahalised auhinnad ja meened esimesele kolmele võistlejale. Lisaks on Värska Sanatoorium & Veekeskus välja pannud esikoha võitjale paketi "Päev Värska kuurordis" (majutus 2-kohalises toas, hommiku- ja õhtusöök,  värskendav hommikuujumine, veepargi, saunade ja jõusaali piiramatu kasutus) ning teise ja kolmanda koha võitjale ühe inimese veekeskuse ja saunade kasutamise päevase kinkekaardi.

Koht: Räpina Hea Kodu Päevad, Räpina linn, Sillapää lossi lähistel mõisa talli ees.

Aeg: 11. juuni 2011 kell 12.00 - 15.00

Täpsem info kutsevõistluse kohta SIIN
10.-11. juuni 2011 Räpina Hea Kodu päevade kava SIIN