Raekoja platsile püstitatud laval kestab päev läbi kultuuriprogramm kuni kella 17-ni. Kevadlaadale tulevad lapsi ja laadarahvast rõõmustama ning  põnevaid elamusi pakkuma Kolme põrsakese teadusshow, Ülenurme Muusikakooli Laulustuudio lapsed, tantsustuudio Error ja Shate tantsukooli õpilased. Teadusshow etendused on kell 13 ja 15.

Samuti esinevad Sirje ja Rein Kurg ning lõõtsamees, kes loob mõnusat laada meeleolu mitmes paigas. Põnevat ja harivat programmi pakub kell 13-15 Politsei- ja Piirivalveameti Lõuna prefektuur, kelle päästjad ning politseinikud teevad vetelpääste ja veeohutuse demonstratsioone Atlantise
sadamasillal. Näha saab nii piirivalve, politsei ja päästeameti kui ka kiirabi demo ning kohal on vetelpäästekoerad.

Laadaga samal ajal tähistatakse Euroopa päeva. Selle raames jagavad kogemusi ning korraldavad põnevaid tegevusi vabatahtlikud Euroopa eri riikidest. Toimuvad maailmakohvik aktuaalsetel teemadel ja elav raamatukogu, lapsed saavad meisterdada ning loositakse auhindu. Kell 16.30 esineb Elisa Kolk. Kogu päeva jooksul saab vastata viktoriiniküsimustele Euroopa kohta ning päeva lõpus loositakse vastanute vahel välja tahvelarvuti.