Narva Kutseõppekeskuse direktori Margus Ojaotsa sõnul on kevadlaat saanud üheks kevadise Narva märksündmuseks. „Laada ettevalmistamine ja läbiviimine annab mitmete meie erialade õpilastele head praktilist töökogemust," lisas Ojaots.

Kevadlaadal pakuvad oma tooteid kaupmehed ja käsitöölised üle Eesti ja lähiriikidest. Pakutakse taimi ja istikuid, köögitarbeid ja toidukraami, mett, kudumeid jm. käsitöid, suveniire.

Kogu päeva jooksul toimuvad mitmesugused mängud, võistlused ja esinemised, esinevad Narva Kutseõppekeskuse ja Narva linna loomingulised kollektiivid. Laadalisi toitlustavad Narva Kutseõppekeskuse kokad. Päevajuhiks on teada-tuntud headuses Samuel Golomb.

Laadaterritooriumil toimuvad ka lihaküpsetamise võistlused - Kevadlaadal 2012 toimub Eesti Barbecue Assotsiatsiooni poolt korraldatav Eesti Meistrivõistluste avaetapp barbecue lihaküpsetamises.

„Oleme laadale registreerinud juba enam kui 200 kauplejat ja iga tunniga tuleb neid juurde," sõnas Narva Kutseõppekeskuse arendusosakonna peaspetsialist Ander Sile.

Laadal saab tutvuda ka Narva Kutseõppekeskuses õpetatavate ametitega ja sisseastumisinfoga. Soovi korral võib kohe registreeruda õppuriks väljavalitud erialal.

Narva Kutseõppekeskus omab laatade korraldamiseks vajalikke kauplemislubasid ning kooskõlastusi. Laadaplatsil jälgib korda turvafirma G4S. Sissepääs kevadlaadale on külalistele tasuta.

Narva Kutseõppekeskus (Narva KÕK) on Ida-Virumaa juhtiv kutseõppeasutus, kus õpib keskmiselt 1300 õppurit ja töötab 128 inimest.

Narva KÕK-is koolitatakse mehaanika ja metallitöö, elektroonika ja automaatika, ehituse, elektrotehnika ja energeetika, majutamise ja toitlustamise, turismi, multimeediumi, arvutiteaduste, majandusarvestuse ja maksunduse, juhtimise ja halduse, toiduainetööstuse, transporditeenuste, õmbluse, kaubanduse, arvuti- ja autoerialade õppijaid - kokku kuni 30 õppekava alusel.

Narva KÕK korraldab ca 130 erinevat kursust ja täiendkoolitust töötajate kvalifikatsiooni tõstmiseks ja ümberõpet.