Uisutamisega alustas Laura Britt kuueaastaselt. Ehkki ta polnud varem jää peale saanud, teadis Laura täpselt, et tahab hakata just uisutama. Jääle minemise hetkest sai uisutamisest tema jaoks ainuke kirg,“ kirjeldas Laura Britti ema Ines Järvsoo tütre sügavat kiindumust spordiala vastu.

Oma esimesed uisud saiLaura Britt alles siis, kui oli juba mõnda aega trennis käinud. Nimelt soovitas ta esimene treener Oksana Romanenkova, kelle juures ta praegugi treenib, hankida ikka oma uisud, sest laenutuse omadega korralikult treenida ei saavat. Nii nad siis ostsidki tuttava käest valged ilma sakkideta uisud. „Treener saatis tüdruku nendega trennist ära,“ ajab esimeste uiskude saamislugu ema ja tütart siiani naerma, „need olid hokiuisud, millega iluuisutamist teha ei saa!“

Kuna Laura Britt alustas treeningutega hiljem, kui sel spordialal tavaks, pidi ta alguses palju rohkem püüdma, et olla oma vanuseklassis teistega samal tasemel. Esimesed aastad oli ta võistlustel pidevalt viimane. „Siis kinkis issi mulle karika, et ma ei oleks väga õnnetu,“ jutustas neiu, pidades pere tuge väga oluliseks. Ühel hetkel võitiski Laura Britt oma klassi ära ning liikus edasi tugevamasse A-klassi, mille esikolmikusse jõudis ta juba aasta pärast. „Selle taga on hästi suur töö,“ kirjeldas ema tulemuste tagamaid, „Laura Britt võtab treeningutest alati maksimumi.“

Vaikselt tõusuteed uisutades on Laura Britt välja jõudnud juunioride klassi, kus võistles sel aastal esimest korda. „See on väga suur samm edasi niinoorele uisutajale,“ tundis emaLaura visaduse üle siirast uhkust, selgitades, et juunioride klassis saab ta võistelda endast oluliselt vanemate ning kogenumate uisutajatega. Viimaselt võistluselt juunioride klassis sai Laura Britt pronksi. Selle saavutuse valguses hakkas ka vanematele selgeks saama Laura tegelik potentsiaal: „Me näeme nüüd, et treenerid usuvad temasse ja sellesse, et tal on tõesti kõik võimalused olümpiale pääseda.“

Tugeva arengu taga on Laura Britti treeningtsüklid USAs. Sealsed treeningmeetodid ühe lapsega tegelevad iga valdkonna spetsialistid eraldi. Eestis seevastu treenitakse iluuisutajaid gruppides ning grupiga töötab vaid üks treener. „Üks inimene ei suuda aga olla korraga koreograaf, spetsialist hüpete või sammude ja piruettide alal,“ tuleb Inese arvates siin mängu inimlik faktor. Juunioride klassis konkureerimiseks on tema hinnangul vaja spetsialistide tuge, mida nende pere ongi leidnud USAs Floridas.

USAs on Laura Britt käinud 3 hooaega 3–4 kuuliste tsüklitena, elades seal treenerite John Zimmermani ja Silvia Fontana juures kodus. „Meile on hästi suureks tunnustuseks juba see, et Laura Britt võeti oma perre elama,“ oli tüdruku ema valikutega rahul. Treenerite pere toetab noort iluuisutaja tugevalt ja hoiab teda kui oma pereliiget. Eriti teeb seda vanaema, Fontana ema, kes on ehtne Itaalia mamma. Ines tunnistas, et vanematena ei ole neil kerge Laura Britti kaugele ära lasta. Teadmine, et teda hoitakse peres, kus tal on hea ja turvaline olla ning et ta areneb USAs hästi, teeb lahusoleku kergemaks.

Detsembris sõidab Laura Britt taas USAsse, kus hakkab Eesti meistrivõistlusteks valmistuma. Uusi asju õppides tuleb siiani ette valusaid kukkumisi, ent nendega on Laura harjunud: „Kukkumised ongi osa uisutamisest,“ leidis ta. Tüdruk oli veendunud, et ennast tagasi hoides ei saagi edasi areneda.

Ema Ines oli aga kindel, et tütar jõuabki olümpiale: „Laural on hästi suur tahtejõud ning siht silme ees. Treenerid siin ja Ameerikas ei näe ühtegi põhjust, miks ta ei võiks 2018. aasta olümpiamängudel Eestit esindada. “

Selleks, et söakas neiu olümpiale jõuaks, peavad Laura treeningud USAs jätkuma. Perel on aga üha raskem kõiki kulutusi ise kanda. „Jalga uksevahele saada on väga keeruline,“ kõneles ema sponsorite otsingust, „kui Laura Britt natuke rohkem tuntust saab, siis on see kindlasti kergem.“ Selleks, et tema tegemistel saaks silma peal hoida, loodi Laurale Facebooki fännileht, kujundati logo ning tüdruk peab ka blogi. Lisaks on iluuisutajast valmimas filmiklipp.

Selleks, et Laura Britti unistuse täitumisele kaasa aidata, saab perega ühendust võtta e-posti aadressil laura.britt@hotmail.com. Väike heategu võib viia tüdruku olümpiale!