Teisena külastati ehitusjärgus olevat OÜ Karjamõisa tapamaja/lihatööstust, mis loodetavasti veel sel kevadel uksed avab. Tapamaja avardab kindlasti põllumeeste ja jahimeeste võimalusi loomade realiseerimiseks ning ühtlasi loob see juurde töökohti.

Päev sai kokku võetud vallakeskuses ühisel ettevõtjate ümarlaual, kuhu oli kutsutud kõik vallas tegutsevad ettevõtjad. Ümarlauda alustas Pärnumaa Ettevõtlus- ja Arenduskeskus (PEAK), kes tutvustas enda poolt pakutavaid teenuseid ning toetusi. PEAKi poole tasub pöörduda kõigil, kellel on kavas ettevõtluse alustamine või laiendamine. Sealsed töötajad abistavad äriplaanide nõustamisel, EAS-i toetuste taotlemisel ning on abiks ka väliskontaktide otsimisel (täpsem info www.peak.ee).

Kohtumine Töötuskassa ja PEAKi esindajatega Suigus

Seejärel andis ülevaate enda poolt pakutavast Töötukassa. Nende põhieesmärk on tagada elanike võimalikult suur tööhõive läbi koolituste, praktikate, palgatoetuste jms. Tänu suurele CV andmebaasile saavad nad tööandjale abiks olla sobivate töötajate leidmisel.

Õhtu lõpetas valla ja ettevõtjate ühiste huvide arutelu. Kuulati probleeme ja arutleti lahenduste üle. Üheks põhilisemaks valupunktiks ettevõtjatele on kevadised teemured (nii riigi kui ka mõned vallateede lõigud) ja kraavide ummistused. Vallavalitsus võttis endale ülesandeks suhelda Põllumajandusametiga selgitamaks välja ameti vastutusalas olevad eesvoolud ja nende puhastamise võimalused ning Maanteeametiga Tabria tee võimaliku parendamise osas. Vallavalitsus tutvustas lisaks vallapoolseid võimalikke soodustusi ettevõtetele, milleks on soodushinnaga ruumide rent nii vallakeskuses kui endises valla katlamajas, kuhu lisaks veeettevõttele mahuks veel teisigi tegutsejaid.

Täname Osaühingut Elbu Farmer, kes oma kahekümnenda sünnipäeva puhul kõiki tordiga kostitas. Ilusat kevadet ning edu ettevõtmistel.