Mesilaste rühma leivanädala lõpetas vahva väljasõit Päärdusse Getteri vanavanemate juurde. Kogu nädala õppetöö teema ja meie nädala lause „Leib lõhnab laual" kokkuvõtteks saime koos vanaemaga kodust leivategu kaeda, pätsi ahju pista ja selle valmides leivalõhna nautida. Sel ajal kui leib küpses, said lapsed aias mahla jaoks õunu korjata. Kui korvid õunu täis, kallati ubinad vanni, kus neid koos pesti. Edasi rändasid õunad purustajasse ja pressi alla, kust Getteri vanaisa abiga värsket magusat mahla saadi. Mahl valmis, said lapsed minna loomi vaatama: sulus röhkisid põrsad, aias kaagutasid kanad ja kires kukk, tiigis ujusid pardid, karjamaal jalutasid lehmad ja vasikad. Huvitav oli see, et mitte lapsed ei peljanud loomi, vaid hoopis suured lehmad võõrastasid ja umbusaldasid esialgu väikeseid külalisi, kuid hiljem lasid ennast mõnuga paitada, patsutada ja sügada. Laste tähelepanu köitsid ka erinevad põllutöömasinad, kuhu lubati huvilistel isegi sisse ronida ja pildistamiseks poseerida. Elamus oli seegi, kui mõnel lapsel kummik porisse kinni jäi ning sokkis edasi pidi astuma või lauda taha eksinud marakrat sõnnikuhunnikusse kukkus - väike äpardus lisab ikka veidi vürtsi.

Taluga tutvudes läks aeg ruttu. Oleks tahtnud veel uudistada, kuid leib tuli juba ahjust välja võtta. Nüüd sai maitsta sooja leiba kodutehtud võiga ja peale rüübata omatehtud õunamahla. Enne lasteaeda tagasi sõitmist jäi veel aega kiikuda ja hüpata mänguplatsil ning tutvuda suure sõbraliku majavalvuri koer Rokiga.

Täname lahket pererahvast küllakutse eest ja bussijuhti kohaleviimise eest. Suur aitäh Getteri perele, kes selle väljasõidu meile organiseerisid ja sposnoreerisid! Suurtele ja väikestele mesilastele oli see muljeterohke ja unustamatu päev!