„Kuna möödunud aastal sai ürituse korraldanud Urvaste küla pingid, siis mõtlesime, mida meil vaja oleks. Prügikasti läheb ju alati külaplatsil või bussipeatuses tarvis. Idee teha prügikastid taaskasutatavatest materjalidest tekkis seetõttu, et Patika särk on rohelist värvi ja seostub rohelise mõtteviisiga. Kohaliku lehe Rae Sõnumid toimetaja Signe Heiberg leidis geniaalse sõnastuse – prügist prügikast,” jutustas Margus Vain.

Nädalavahetuseks oligi iga küla teinud omanäolise prügikasti. Kasutati kõikvõimalikke materjale. Peamiselt läksid käiku autorehvid, kuid ka penoplast, õled, kuuseoksad, papp, purgikaaned, kile, metall, puit, kumm ja muu.

Žürii lemmikuks osutus Salu küla mesimummi-prügikast. Teise koha pälvis Suuresta lauajuppidest tehtud teos ja kolmanda koha Vaskjala triibuliseks võõbatud rehvidest kast.

Žüriisse kuulusid Rae vallavanem Mart Võrklaev, külaliikumise Kodukant tegevjuht Anneli Kana ja Kanal2 uudistesaate Reporter saatejuht Tanel Talve.

Margus Vain lubas, et prügikastid jäävad kindlasti kasutusse nii kauaks kui võimalik: „Kuuseokstest ja heintest kaste hoiame seni kuni need on värsked. Rehvidest tehtuid saab kauem kasutada. Need on väga ilusad ja värvilised. Loodame ainult, et keegi tee äärest ära ei varasta. Üks aasta panime bussipeatusesse suure tünni ja see veeti minema.”

Vaata külade meistriteoseid Rae valla Facebooki lehel.