Rosinad leiva sisse

Kaunis kokariietuses õpilased tõid kaasa juba kääritatud leivataigna ja palju erinevaid täidiseid: seemneid, sinki, juustu, rosinaid ja šokolaadi. Kuna leivategu on üks ülimalt tähtis töö, siis teadmaks, kellega koos seda tõsist tööd tehakse, tutvuti kõigepealt omavahel. Ka meie lapsed ütlesid oma nime ja vanuse. Paras ports tainast käes, sai iga laps vormida ja veeretada just sellise leivakese, nagu talle meeldis. Ka leiva sisse pandava täidise valis iga laps oma äranägemise järgi. Paljudele oli uudiseks, et leivale võib sisse panna ka šokolaadi, rosinaid või sinki. Rullimise töö oli mõnus, taustaks kõlas ka meeldiv muusika.

Seni, kuni leivakesed kerkisid, luges VÜKK-i huvijuht lastele juba paljudele põlvkondadele tuttavat Manivald Kesamaa raamatut «Keda kiita leiva eest?». Lapsed said kuulda palju uut ja ka küsida kõige kohta, mis neid selle teema juures huvitas.

Tänud kõigile

Leivad ahjust välja – ja oi seda maitsmisrõõmu! Igaüks näitas ja rääkis, mida tema oli leiva sisse pannud ja huviga maitsti ka teiste tehtud leibasid.

Kuigi lapsed on maiasmokad, üllatas see, et eriti hästi maitsesid neile singi ja lihaga leivad. Aitäh küpsetajatele, aitäh juhendajatele, aitäh vilja kasvatajatele – kuidas muidu oleksime saanud ise teha ja maitsta oma leiba.

Koolirahvale meeldisid toredad lapsed ja meie väike hubane maja. Lepiti kokku, et järgmine samalaadne kohtumine võiks toimuda enne jõule, et küpsetada jõulukringel.

Aitäh headele naabritele toreda päeva eest!