Pääsupoegade ja Liblikate rühma lapsevanemad valmistasid soolaseid ja magusaid leivasuupisteid. Laudadel olid muuhulgas tikuvõileivad, võileivatort, leivasupp jne. Usinad emmed olid muidugi ka ise kodus leiba küpsetanud ja seda kaasa toonud – esindatud oli nii heledam kui tumedam rukkileib ning isegi puuviljaleib.

Mesilindude rühm organiseeris külaliseks suure leivatootja „Pere Leiva” esindaja. Saime teada, kuidas tänapäeval toodetakse leiba tehases ja milliseid erinevaid leivatooteid pakub „Pere Leib”. Lapsevanem Piia Metsküla kirjeldas, kuidas tema kodus ise leiba teeb. Hiljem saime seda ka ise maitsta. Kindlasti innustas see teisigi perenaisi kodus leiba küpsetama. On sellel ju eriline mekk ja kodugi saab omaleivalõhnaliseks.

Lapsed ilmestasid leivapäeva hoolsasti päheõpitud laulukeste-luuletustega. Kuulsime lugusid klaperdavast veskist, kakukese valmistamisest, sellest, et iga päev jagavad leiba kalli ema soojad käed, et leiba tuleb austada ja sellest, mis kõik peitub leivalõhnas. Ka väga väikesed lapsed saavad osaleda leiva valmistamisel. Meie kõige väiksemad, sõimelapsed, laulsid ja isegi näitasid, kuidas nad teevad patsi-patsi leivapätsi.

Väga oluline on igakülgne koostöö kodu ja lasteaia vahel. Siinkohal suur aplaus lastevanematele, kes leidsid aja ja tahtmise, et seda üritust teoks teha. Selline väga armas, mitmekülgne ja meeldejääv leivapäev leiab kindlasti koha iga osaleja mälestustes. Kogugem ilusaid mälestusi!