Kolmapäeval kogunes kogu koolipere erinevaid leibasid degus­teerima. Allakirjutanu rääkis leiva tähtsusest meie toidulaual. Kõigi silme all valmis ka üks näidisleib. Nii nägid õpilased ja õpetajad, mis täpselt ühest leivast leiva teeb ja kui­das see leivapäts valmis voolitakse. Siis saabus hetk, kus 5. klassi paga­rid, seistes igaüks omavalmistatud ja lahti lõigatud leiva juures, hakkasid oma kätetööd pakkuma. Mõnele maitses magusa maitsega puuvilja­leib, teisele soolasem vorstileib.

Leivatund lõppes multifilmi „Jänku-Jussi leivatund" ühise vaa­tamisega.

Saadud teadmisi sai kasutada veerandilõpu viktoriinis, kus õpi­lased oskasid vastata küsimustele, millest leiba tehakse, mis on leiva­juuretis, miks leiba peab sööma ning miks pätsile tehakse ristimärk.

Oli lõhnav, maitsemeelt ergutav ja teadmisi jagav leivategu.