Viljaka kultuuriaasta kõrval osutus edukaks ka valla rahandus- ja majandusaasta. Tulumaksu parema laekumise juures kogunes arveldusarvele vabu vahendeid ca 315 000 euro ulatuses, mis aitab meil palju kindlamalt jalgadel seista ning alanud aastale uusi arendus- ja ehitustegevusi kavandada.

Selle aasta eelarve toob 5% palgakasvu kõikidele vallaeelarvest palka saavatele ametnikele ja töötajatele. See on esmakordne palgatõus alates 2008.a ning vaatamata majanduskriisist väljunud riigi ja omavalitsuse veel üsna kitsastele oludele. Õpetajatele palgatõusu võimaldamiseks, mis on ilmselgelt üks riigieelarve prioriteete, tõstab riik kohalikele omavalitsustele antavas haridustoetuses õpetajate palga toetust 11%. Selle mõjul kasvavad ka õpetajate alampalgad. Suurenevad sünni- ja matusetoetused ning tagame tasuta koolilõuna lisaks põhikooli õpilastele ka gümnasistidele niikauaks kui rahalisi vahendeid jagub.

Euroopa Liidu põhirahastamisel jätkub veemajandusprojekti elluviimine, mille käigus ehitatakse Haljalasse uus reoveepuhastusjaam. Alustame Uue tänava piirkonda tänavavalgustuse rajamist ning ehitame valmis kaks uut kõnniteed - Rakvere maantee kõnnitee suunaga kuni liiklussõlmeni ning Tallinna maantee kõnnitee kuni aleviku piirini.

Esitame projektitaotlused Ettevõtluse Arendamise SA-le koolihoone endise köstrimaja edasiseks renoveerimiseks ja Keskkonnainvesteeringute Keskuse SA-le paistiikide saneerimiseks.

Kevadeks valmiv soojamajanduse arengukava on aluseks väga kaalukate tulevikuotsuste langetamisel ja investeeringute tegemisel energiasektorisse eesmärgiga alandada soojahinda nii munitsipaalhoonetes kui korterelamutes. Ja kui talv taeva jääb, jätkub palju raha ka avalikus kasutuses oleva teedevõrgu remondiks.

Vabariigi Valitsuse positiivset otsust ootab meie taotlus 8 kinnistu omandamiseks Uue tänava elamupiirkonnas. Loodame, et kevadel leiame nendele kruntidele uued omanikud, kes oma tuleviku Haljala vallaga siduda soovivad.