Meeldiv on alati ette lugeda saavutusi ning teha kokkuvõtteid sellest, mis on ära tehtud. Eks valija otsustagu, kas volikogu liikmed tõstsid õigel kohal kätt. Nelja aastaga on ehitatud noortekeskus, uuendatud staadion, investeeritud külamajadesse ja renoveeritud gümnaasiumi ujula.  Suur ja mahukas oli vee ja kanalisatsiooni projekt ning muidugi bussijaam!  See viimane on küll märk sellest, et valimised on tulekul, sest valimiste eel on bussijaama korduvalt ümber ehitatud ning kõnnitee äärekive ühest äärest teise paigaldatud. Oluline on see, et meie kultuurikeskus saab uue soojustuse ja vettpidava katuse ning kooli riietus- ja pesemisruumid saavad uue ventilatsiooni. Sellel valimisperioodil valmis Sokaoru terviserada. Oleme saanud kasutada Euroopa Liidu raha, aga omaosalus projektides on sundinud pangalaenu võtma, mis omakorda mõneks aastaks survestab valla eelarvet. Võlg on võõra oma ja see tuleb tagasi maksta. Volinikud suutsid igal aastal valida valla aukodaniku: 2010 Kalju Kask, 2011 Asta Jaaksoo, 2012 Margus Mõisavald ja 2013 Toivo Kõss. Volikogu otsusega anti valla teenetemärk ja rahaline preemia 9 vallakodanikule ning igal aastal valiti aasta õpetaja. Tänu tublidele eestvedajatele on vallas toimunud traditsioonilised kultuuri- ja spordiüritused.

 Ettevõtlus on valla eduka arengu alustala. Oleme püüdnud kiirelt menetleda ettevõtlusega seotud küsimusi. Karksi vallavolikogu on uhke vallas tegutsevate ettevõtjate  üle ning hoiab pöialt, et jätkuks kvaliteetset ja haritud tööjõudu. Volikogus on olnud arutlusel mitmeid ettevõtlusega seotud detailplaneeringuid. Viimane neist puudutab Lossimägede tankla piirkonda rajatavat kompleksi, mille eesotsas on meie oma valla mehed Kaarel Saaremets ja Kalev Jaago. Lilli ja Tuhalaande saame sõita mustkattega kaetud teed pidi. Need volikogu poolt arutlusel olnud ja kinnitatud küsimused on olnud suuniseks vallavalitsuse töös, mis on taganud valla arengukava täitmise.

 Tööd jätkub ka uuel volikogul. Lubage  loetleda need asjad, mille arutelu on pooleli ning mida ei suutnud ametit maha panev volikogu lahendada. Suur kära oli ordulinnuse ümber, aga käraks ta jäänud ongi. Muret tekitav on vabatahtlike pritsimeeste olukord. Üürileping on õnneks allkirjastatud, aga tehnika hoiuruumi katus laseb läbi. Karksi-Nuia peatänav on luitunud ja räämas ilmega ning ega Karksi vald ise oma elamufondi korrashoiuga siin head eeskuju ei ole näidanud. Valla rahvaarv väheneb ja vananeb. Nende protsesside pidurdamiseks ei ole leitud õigeid hoobasid või ei ole volikogu ja valitsuse tasandil mõistetud sellega kaasnevaid ohtusid. Hõre bussiliiklus valla siseselt ja naabervaldadega piirab eakate inimeste pääsemist vallakeskusesse ning tööjõu ja õpilaste liikumist. Valla inimeste turvatunne on häiritud, sest egas muidu vabatahtlike pritsimeeste kõrvale ei ole tekkinud vabatahtlikud korrakaitsjad, kes püüavad vargaid ja kurikaelu ohjata. Kindlasti on tehtud töö eest saadav madal palk probleemiks.

Arvata võib, et nende probleemide sasipuntra lahendamine tagab jätkusuutliku elu pikemaks perioodiks ka meie vallas. Tänane ametist lahkuv vallavolikogu on seisukohal, et rõngas- ja suurvaldadega või gümnaasiumite liitmise ja lahutamisega eelpool nimetatud küsimusi ei lahendata.

Lubage vallavolikogu nimel tänada kõiki aktiivseid vallakodanikke, ettevõtjaid, ametnikke, valitsuse liikmeid, vallavolikogu komisjonide liikmeid ja allasutusi meeldiva koostöö eest ning kutsun kõiki oma aktiivsust ja meelsust üles näitama juba 20. oktoobril kohaliku omavalitsuste volikogude valimistel.