Kevadisel toidu- ja käsitöölaadal pakutakse erinevaid talukaupu, ökotooteid, käsitööd ning istikuid.

Mitmekesine kultuuriprogramm kosutab vaimu ja jagab esivanemate tarkuste sekka ka uuemate kommete tutvustusi: saab jälgida, kuidas valmistusid talupered lihavõteteks 19. sajandil ja 1930ndatel aastatel.

Kel plaanis pesapunumine, saab Sassi-Jaani taluõues osavust proovida nii lindude pesakasti valmistamises kui palkidest talumaja maketi püstipanekul! Sealsamas toimuvad taluarhitektuuri tutvustavad ringkäigud. Suveköögis värvitakse pühademune.

Pulga talus on lastele avatud istutamiskool. Aiandusalaste algteadmistele vahelduseks võib väike külastaja nautida etendusi lasteteatrilt “Trumm”. Lavastus ”Roosad sokid” vestab sõprusest, mõistmisest ja teineteise aitamisest.

Kuie koolis saab teele saata pühadekaarte. Kolu kõrts kostitab rahvusroogade ning pillimuusikaga.

Sutlepa kabelis kõlavad ansambli Nolens Volens esituses ürgnaiselikud regilaulud ja regilaulude seaded. Kell 15.00 algaval lihavõttejumalateenistusel teenib õpetaja Toomas Paul.

Kuulutame kiikumisaja pidulikult alanuks!

Lihavõtetest alates hakkasid külanoored kiikumas käima! Kiigele ja kiigeseppadele viidi andeid – kiigele punaseid paelu, kiigeseppadele sukapael või tubakakott.
Nuki talus võib iga külastaja anda oma panuse käsitöömeistrite abil valmivasse ühisesse näputöösse, mis hiljem kiigele kingiks viiakse. Kiigeplatsil laulavad Leigarid koos publikuga kiigeaja kiigelauludega pidulikult avatuks.

Toeka külakiige kõrval on kiigeplatsile üles seatud ka kaasaegsed kiikingkiiged.

Koostöös ajakirjaga „Kodukiri” algatab Eesti Vabaõhumuuseum KIIGEPILTIDE ja –LUGUDE KOGUMISE KAMPAANIA!

Selleks, et teada saada, kuidas keegi on OMA KIIGE ehitanud, ootab Eesti Vabaõhumuuseum fotosid ja lugusid isetehtud kiikedest! Saabunud fotodest moodustub kõigile uudistamiseks ja ideede ammutamiseks internetipõhine näitus.

Lisainformatsioon ürituse projektijuhtidelt: Liia Kanemägi, tel 5663 3019, liia@evm.ee; Vivian Siirman, tel 5663 6791, vivian@evm.ee.

Tasuta parkimine. Ühistransport: Buss nr 21 (väljub Balti jaamast) / Buss nr 22, trollid nr 6 ja 7 (Zoo peatusesse + 15 min jalgsimatka mööda mereäärset teed).
Vabaõhumuuseumi tee 12, Tallinn. Info tel: 654 9100 / Kolu kõrts: 654 9119 / Käsitööpood ja piletikassa: 654 9101 / e-mail evm@evm.ee; ürituse täpsem kava: www.evm.ee.

NB! Kevadlaat on avatud 10.00– 17.00, tegevused taludes ja territooriumil 11.00–17.00.