Ahju kütmiseks aitasid briketti vedada sovhoosi põllutöölised, kes käisid end raamatukogus soojendamas. Soojaotsijatest said nagu muuseas ka raamtukogu lugejad.

Sealt kolis raamatukogu mõisa esimesele korrusele endisesse õpetajate tuppa, pärast taasiseseisvumist peagi aga Ääsmäe lasteaia ühte boksi kuni lõpuks saadi praegused ruumid koolimaja võimlatiivas.

Liia Kiibus on olnud tosinkonna aasta pärast sajandivanuseks saava raamatukogu perenaine nüüdseks juba 30 aastat - tööjuubel oli 1. septembril, tarkusepäeval. 2003. aastal tunnistati Liia Kiibus Harjumaa parimaks maaraamatukogu hoidjaks. Liia lahtised käed, kiire taip, ilumeel, õpihimu, hea suhtlemisoskus ning avatud silmad ja süda on talle abiks olnud raamatukogu töös igal sammul.

Tema käe all on kujunenud õdusast raamatukogust Ääsmäel vaikselt, kuid soojalt tuksuv kultuurikese. Ühtviisi hästi tunnevad ennast siin nii eakad kui marakratieas lugejad, koduperenaised, õppurid ja õpetajad, küla aktivistid ja ajaloohuvilised. Lugejaid on lisaks oma piirkonna inimestele ka naaberomavalitsustest ja isegi pealinnast.

Lisaks sobivale lugemisvarale saab igaüks kaasa ka paar südamlikku sõna ja murelik head nõu.

Kallis Liia, jätkugu sul ikka head tuju, vaimuerksust ja südamesoojust nagu seni! Tugevat tervist ja jõudu töös soovivad endised-praegused lugejad, kolleegid ja mõttekaaslased.