Ants arvas, et tänavune talv ei ole lume poolest väga hull olnud. Vaatamata paarile suuremale lumesajule ja tuisule on külavaheteed läbitavad olnud ja rahvas oma sõiduautodega hommikul linna poole liikuma saanud. On hullemaid talvesid olnud.

Ja kui keegi on pidanud natuke oma eramu teeotsas hommikuti lumelabidat liigutama - see käib maal elamise võlude juurde. Kuigi ikka on inimesi, kes torisevad: miks Ants mu magamistoa ukse eest lume lükkamata jättis. Igal juhul on Ants teinud mis tema võimuses.

Kogu elu masinal

Ants on kogu elu masinamees olnud. Isegi omaaegse Kirovi kalurikolhoosi Kakumäe osakonna põlde harinud. Seal, kus praegune eliiteramurajoon asub. Ants on selline aristokraatlikult muhe masinaja põllumees. Kui külavaheteel vastu sõidab, tervitab traktoriroolist nii end kui sind nii lugupidavalt, et tahaks kohe mitu korda vastu tervitada!

1989. aastal hakkas Liikvas oma isatalu pidama ja püüdis koos naabrimeestega masinaühistut teha. Lootuses, et suures talude taastamise õhinas õnnestub sellega oma peret üleval pidada. 1995. aastaks hakkas jõud otsa saama, sest piima kokkuostuhind ei katnud tootmiskulusid ja sedagi raha ei saanud piimakombinaadist kätte. Viimases hädas püüdis Lasnamäe majade vahel ja sotsiaalmajas oma kümnekonna lehma piima turustada. Muidugi oli valus lüpsilehmi lihakombinaati viia.

Au masinamehele!

Antsu Kopli talu põllul on muistne kultusekivi tunnistamaks, et vähemalt tuhatkond aastat on neid põlde haritud.

Antsu sooviks ongi, et lumerookimise kõrval oleks kunagi mõtet jälle oma talu põlde harida.

Antsu pojad ja nende lapsed on kõik siinsamas Kopli talu maadel kasvamas. Valus on põllumehel ka vaadata, kui viljakad Vääna jõe luha sajad hektarid head põllumaad on võssa kasvamas.

Varsti on Eesti Vabariigi 95. sünnipäev. Sel puhul annetatakse ordeneid ja muid tunnustusi.

Kahjuks ei mäleta, et ühelegi masinamehele. Ka nendele, kes 25 tundi ööpäevas tööl.

Õnnitlen siis mina Aiba tee paljude naabrite nimel Antsu ja tema pere kolme põlvkonda saabuva tähtpäeva puhul. Täname teda, sest vaatamata tuisustele hommikutele oleme siit ikka liikuma pääsenud.