Üks selline naabripoiss on Artjom, liitpuudega 13-aastane poiss Klooga paneelmaja viiendalt korruselt. Jutukas Artjom rääkis pikalt oma elust haiglatest, operatsioonidest ja edusammudest. Ta oskab juba arvutist raamatuid kuulata, tema lemmikud on “Karlsson katuselt” ning “Vennad Lõvisüdamed”. Talle meeldib Keila Tervisekeskuse liftiga sõita, ta saab seal iseseisvalt hakkama. Ta räägib vabalt eesti ja vene keeles.

Positiivsed ja toimekad on ka poisi vanemad, kelle hooldada on peale Artjomi ka vanaema. Nagu sellistes peredes ikka, on kulud suured ja igale vabale eurole on kohe rakendus. Sel sügisel on plaanis soetada tõstuk, mille abil saab Artjomi koos ratastooliga otse autosse tõsta. Siis saaks ka väikest kasvu ema Artjomi transportida; isal on keerulisem töölt pidevalt ära küsida.

Selles peres osatakse piskult läbi ajada ning iga saadud sent läheb õigesse kohta. Internetis algatatud kampaania toel on koos juba 300 eurot, Artjomi pere on selle eest südamest tänulik ning hoiab saadud raha rangelt eraldi. Tõstuk maksab 2000 eurot, seega peab veel kõvasti pingutama. Kes saab omakandi hädasolijat aidata, tehku seda:

Svetlana Potrebitš
EE682200001100700940
Artjomile

Ka iga väike annetus on teretulnud, miinimumsummat pole.