"Naistepäevalillede ostajad-enamasti mehed on täis entusiasmi ja pühendumist ja tõeliselt viisakad. Mõnedki kingivad meile sel päeval kohvipaki, maiustusi või muudki head ja paremat. Selline klientuur on tõeline energiaallikas," lausus lillemüüja Kersti. "Ka kulutama ollakse sel päeval lahkemad, sest nagu on öelnud Kreeka laevandusmagnaat Aristoteles Onassis, kui ei oleks naisi, poleks kogu maailma rahal mingit tähtsust."

"Edelweissi naised on saanud ka ettepanekuid kohtamisteks ja vihjeid ka püsisuhete loomiseks. See on igati vahva, olgu siis tegemist siiraste kavatuste või mõnusa huumoriga. Aktiivselt me sellistele pakkumistele siiski reageerida ei saa, sest perekondlikult staatuselt oleme hõivatud," lisas Eve Lill.

"Ehkki naistepäeval ujume lausa lillemeres, on rõõm ka endal lähedastelt, sõpradelt ja tuttavatelt lilli saada," märkis lillemüüja Maris.

Missugust lille võiks aga soovitada tänavusel naistepäeval?
"Selle otsuse peab igaüks ikka ise tegema. Alati võib aga soovitada eestimaist tulpi, mis säilib kuni kümme päeva  lillevaasis," ütles Eve Lill. "Meie poe interjööris saab aga peagi tähtsal kohal olema sümbollill edelweiss," ütles ta.

"Edelweissi tegemine sellisena nagu ta on, pole tegelikult midagi muud, kui katse seada latt meie kaubanduses ja teeninduses õigele kõrgusele," nii kirjutati varakapitalismi rüpes alguse saanud Jõgeva lillekauplusest 1993. aasta 11. detsembri maakonnalehes "Vooremaa". Ajad on muutunud, äripidajate põhimõtted jäänud aga samaks.

Jõgevamaa daamide mõtteid naistepäevast:

Asta Paeveer, pedagoog, koduloolane, Jõgeva linna aukodanik: "Naistepäevaga tuleb kaasa tugev annus südamesoojust. Püüan siis meeles pidada võimalikult paljusid kaaslinlasi ja ka sõpru ja tuttavaid kaugematest paikadest. Tähistame naistepäeva ka eakatest inimestest koosnevas "Väärikate akadeemias", mille eestvedamine on mulle usaldatud."

Ülvi Nool, majandustegelane, Torma vallavolikogu esimees: "Brasiilia kirjanik Paulo Coelho on öelnud, et inimesed kingivad lilli, sest nendesse on kätketud tõeline armastus. Lilled toovad sära ja pidulikkust ka naistepäeva. Mõistagi on hingekosutav tunne neid saada teistelgi päevadel aastas. Ise võin sellest võimalusest rõõmu tunda ja soovin seda sama ka teistele naistele."