28. juulil toimus arvult kolmas fotofestival "Päikeselinn". Kompetentse žürii poolt välja valitud fotodest korraldati eraldi näitus, mis avati 15. augustil.

Ekspositsioon koosneb ligikaudu 50-st Narva-Jõesuud kujutavast tööst. Koduloomuuseumi juhataja Ljubov Nikkar juhib asjast huvitatute tähelepanu sellele, et näitus on mobiilne. Kuni 08.septembrini on näitus üles pandud koduloomuuseumi baasil, edasi läheb ekspositsioon rändama. Kui kellelgi on soovi näitus oma saali üles panna (lugupeetud ettevõtjad, need võivad olla ka teie ettevõtte saalid!), siis tarvitseb kontakteeruda koduloomuuseumi juhatajaga, kes ootab teie telefonikõnesid.

Võrdsete võimaluste päev viidi halva ilma tõttu 1. augustilt üle 9. augustile. Üritus toimus Heledas pargis, kus esines vokaalansambel "Šlaager" ja toimus Hooldekodu meistrite poolt valmistatud käsitööesemete näitusmüük.

Linnapäevade enim tähelepanu köitev üritus on vaieldamatult karnevalirongkäik, mis sel aastal liikus linna peatänaval 4.augustil. Narva-Jõesuu linnavalitsus tänab ettevõtjaid, loomingulisi kollektiive, aktiivseid linnakodanikke ja turiste, kes ei pidanud paljuks kostüümi selga tõmmata ja rongkäiguga ühineda.

Parima kostüümi konkursi võitis sel aastal narvalanna Natalja Hozjainova, kes oli kehastunud Zmeja Gorõnõtšiks. Auväärsele teisele kohale tuli Moskva- Peterburi koondis, kostüümiga nimetuse all «Ust-Narovskaja palitra».

Kolmanda koha vääriliseks tunnistati Tatjana Oleinitši pilkupüüdev tsirkuseartisti kostüüm. Eriauhind originaalseuse eest omistati Narva-Jõesuu hooldekodu seltskonnale Punamütsikese eest. Karnevalikostüümide auhindade annetajateks olid sel aastal Meresuu SPA & Hotel, Narva-Jõesuu SPA & Sanatoorium, külalistemaja Veagles ja kohvik Lemmik. Samal päeval toimus Heledas pargis non-stop-kontsert, kus esinesid maakonna loomingulised kollektiivid ja poplaulja Sergei Maasin, kes esitles publikule oma uut programmi «Dve sveztõ». Keskpäevast kuni õhtuni tegutses käsitöölaat. Laste rõõmuks olid üles pandus mitmesugused atraktsioonid, soovijad said nii ratsutada kui hobusid silitada. Pidupäeva lõpetas tõeliselt fantastiline tulevärk tiigi ääres ning vabaõhudisko.

5. augustil toimus Heledas pargis igaaastane "Puhkpillilahing", kus võistlesid Avinurme puhkpilliorkester, Koeru ja Järva-Jaani Priitahtlike Pritsumeeste orkester "5P" ja puhkpilliorkester "Forte" Tartust. Iga koosseis esitas publikule ja žüriile hindamiseks spetsiaalse konkursiprogrammi.

Kontserdi lõpuks esines ühendorkestri saatel poptäht Uku Suviste kolme lauluga. Samal õhtul oli noore poptähe soolokontsert täissaalile Narva-Jõesuu sanatooriumi suures saalis.

7.augustil oli Meresuu SPA hotellis traditsiooniline nn "Narva-Jõesuu suvitajate eliidi" heategevusõhtu, kus kuurordi suvised elanikud meenutasid kurioosseid lugusid suvitajate elust.

Heategeva loteriiga koguti 350.- eurot, mis otsustati annetada Narva-Jõesuu linnaraamatukogu lugemissaali uue arvuti ostmiseks. Olgu siinkohal öeldud, et Narva-Jõesuu raamatukogul täitub sel aastal 130 aastat tegevuse alustamisest!