Ülevaatuse komisjon selgitab välja oma grupis 3 paremat, kellest parimat auhinnatakse. Komisjonil on õigus anda välja eripreemiaid. Komisjoni esimehel on õigus esitada linna parimatest koduaedadest kandidaadid Harju maakonna konkursile, kus valitakse kauneimad kodud esitamiseks üle-eestilisele võistlusele. Konkursi tulemused avalikustatakse Keila linna kodulehel.

Parimate väljaselgitamiseks täidetakse iga kandidaadi kohta hindeleht, milles hinnatakse 10 punkti süsteemis mitmeid kriteeriume.

Väikeelamute puhul jälgitakse elamute välisilmet ja sobivust ümbrusega, piirkonna miljöö säilitamist, kõrvalhoonete välisilmet ja nende sobivust elumajaga, territooriumi üldist kujundust, haljastust ja heakorda (muru, lilled, puud, põõsad), arhitektuursete väikevormide (piirded, väravad, trepid, kaminad, istenurgad) olemasolu ja sobivust aeda, lipualuste ja -vardahoidjate paiknemist (ja kasutust riiklikel pühadel), majanumbri ja postkasti paiknemist ning seisukorda, puu- ja köögiviljaaia ning marjakultuuride hooldust, krundi funktsionaalset kasutamist (ilu- ja tarbeaed, majandushoov), territooriumi lähima ümbruse korrashoidu (aiatagused kuni naaberkrundi või sõidutee ääreni).

Korterelamute juures jälgitakse elamute üldist välisilmet, territooriumi korrashoidu (sh prügikonteinerite ümbrust, parkimiskorraldust), haljastuse olemasolu (muru, puude, põõsaste ja lillede paiknemist), mänguväljakute olemasolu ja sobivust, trepikodade, tuulekodade, välistreppide korrashoidu, lipuvardahoidjate paiknemist ja kasutamist riiklikel pühadel, infosiltide (majanumber, teadetetahvlid trepikojas) paigutust ja seisukorda (sh informatiivsus), territooriumi lähima ümbruse korrashoidu (kuni naaberkrundi või sõidutee ääreni).

Ettevõtete, asutuste (sh kauplused) kategoorias hinnatakse hoonete välisilmet ja sobivust ümbrusesse, territooriumi üldist korrashoidu (sh prügikonteinerite ümbrust, parkimiskorraldust), haljastuse olemasolu (muru, puude, põõsaste ja lillede paiknemist), reklaami paigutust ja korrashoidu, piirete ja arhitektuursete väikevormide sobivust ja korrashoidu, territooriumi lähima ümbruse korrastatust (kuni naaberkrundi või sõidutee ääreni), lipuvardahoidjate, lipuväljaku olemasolu, korrashoidu (ja kasutust riiklikel pühadel), infosiltide (majanumbrite) paigutust ja seisukorda.