Suuremad ehitustööd on planeeritud sellel aastal ajavahemikku aprillist novembrini. Ehitamise teeb keerukamaks asjaolu, et tööd peavad võimalikult vähe häirima Kunda sadama ja teiste ettevõtete tööd. Ehitusega kaasnevad kindlasti muutused liikluskorralduses.

Uue sõidutee ehitamisega kaasneb kahe ringristmiku rajamine, uus tänavavalgustus ja ohutuse tõstmiseks kergliiklustee. Vahetatakse välja teealused kommunikatsioonid, et vältida tulevikus katet rikkuvaid kaevetöid elektrikaablite, soojustrasside, vee- ja kanalisatsioonitorustike osas. Tee saab korraliku sadeveesüsteemi.

Tallinn−Narva maanteelt Kundasse suunduv tee remonditi aastatel 2009−2010. Renoveeriti maantee, ehitati ümber ristmikud ning remonditi Andja ja Muda sild. Liiklusohutuse tagamiseks ehitati üle 1,5 km jalg- ja jalgrattateed koos valgustusega ning rajati valgustus Põdruse ristmikule. 2010. aasta sügisel ehitati täiendavalt jalg- ja jalgrattatee Tallinn−Narva maanteeni. Ehitustöid tegid: AS Talter (tänane Lemminkainen Eesti AS): Andja−Kunda lõik, AS Nordecon Infra: Põdruse−Andja lõik ning viimase jalg- ja jalgrattatee osa ehitas AS Virumaa Teed. Kundasse suunduva tee remont läks kokku maksma üle 65 miljoni krooni. Töid finantseeriti osaliselt ka Euroopa Liidu struktuuritoetuste vahenditest.