Loeng toimub 15. jaanuaril kella 18–20. Palume loengule registreeruda tel 5884 6110 või synne.valtri@tallinnlv.ee . Pilet 7 eurot.

Kas eesti rahvas jääb püsima, mida teha ja mida mitte teha?

Eesti on maailmas üks väiksema rahvaarvuga riike. Veel vähem on riike, kelle rahvaarv oleks viimase 20 aasta jooksul nii järjekindlalt vähenenud. Loengus «Kas eesti rahvas jääb püsima, mida teha ja mida mitte teha?» annab rahvastikuteadlane Mare Ainsaar ülevaate, kuidas on Eesti aladel elanud inimeste arvukus läbi sajandite muutunud, ja arutleb teemal, kas peaks kartma eesti rahva väljasuremist. Kõne alla tulevad kõik peamised Eesti rahvaarvu mõjutavad tegurid: sündimus, ränne ja inimeste eluiga. Arutletakse ka teemade üle, kas sündimust saab suurendada, kas sisse- või väljaränne on hea või halb ning mida annab ja mida ei anna teha rahvaarvu suurendamiseks. Samuti antakse loengus lühike ülevaade maailma rahvaarvu vananemisega seotud rõõmudest ja väljakutsetest.

Mare Ainsaar töötab Tartu Ülikooli sotsiaalteaduskonnas vanemteadurina. Ta on kaitsnud 2004. aastal Turu Ülikoolis doktorikraadi. Ta on töötanud lisaks Tartu Ülikoolile Saksamaal Max Plancki demograafiainstituudis ja Münsteri Ülikoolis, Turu Ülikoolis ja olnud Eestis kolme rahvastikuministri nõunik. On alates 2003. aastast Euroopa Sotsiaaluuringu koordinaator Eestis. Peamisteks uurimisteemadeks on inimese demograafiline käitumine ja perepoliitika.

Loeng toimub 16. jaanuaril kella 18–20. Palume loengule registreeruda tel 5884 6110 või synne.valtri@tallinnlv.ee . Pilet 2 eurot.

Astroloogialoengud 27. jaanuaril alustab Nõmme Majas astroloogialoengute sari, kus seitsmel loengul antakse kuulajale astroloogia baasteadmised ja oskused seda enda jaoks tõlgendada. Esimene loeng toimub 27. jaanuaril kella 18.30–21 ja kannab pealkirja «Sodiaagimärgid». 10. veebruari loengu teema on «Sünnikaardi parameetrid», 3. märtsil «Päikesesüsteemi planeedid sünnikaardis», 24. märtsil «Astroloogilised majad», 21. aprillil «Aspektid sünnikaardis» ja 5. mail «Sünnikaardi lugemine».

Ühe korra hind on 10 eurot, terve loengusari 60 eurot. Palume loengule registreeruda tel 5884 6110 või synne.valtri@tallinnlv.ee .

Lisainfo Nõmme Maja loengute kohta: Sünne Valtri, tel 5884 6110 või synne.valtri@tallinnlv.ee .