Vanad Lohusalu kalurid on aga kahjuks lahkunud ning noored käivad võrgul vaid suviti, hobi korras. Kalandus, mis on olnud Lohusalu inimeste elu lahutamatuks osaks, on hääbunud ning seetõttu saigi teoks kaua meeles mõlkunud plaan säilitada Kase Antsu võrgukuuri näol killuke Lohusalu küla ajalugu ning avada see muuseumina.

Võrgukuur on säilinud tervikuna. Need asjad, mida Kase Ants kuuris hoidis - võrgud, riided, võrguparandamisvahendid jm - on kõik alles ja külalistele ilusti näha. Lisaks ripuvad nüüd seinal fotod Lohusalu külast ja kaluritest, andmaks edasi seda kaluriküla meeleolu, mis külas on valitsenud.

27. juulil toimus muuseumitoa pidulik avamine. Kutsutute seas olid Lohusalu ja Laulasmaa inimesed ning tervitama olid tulnud Harjumaa Muuseum, Keila vald, Laulasmaa Kool ja teised. Meeleolumuusikat mängisid Pille ja Rein Karras. Uue muuseumi tegi aga lukust lahti Lohusalu poiss Kaspar Miggur, kes ka juba koos isaga merel käib.

Külalistel oli võimalus tutvuda võrgukuuriga, juttu ajada uute ja vanade tuttavatega ning kala süüa. Värske suitsulesta eest siinkohal suured tänud Kristianile ja Olimarile. Et eksponaadid hästi näha oleks, paigaldasime Kohaliku Omaalgatuse Programmi toel võrgukuuri uue valgustuse. Kõige suurema töö tegi elektrik Kusti, keda tahan siinkohal eriti tänada selle eest, et ta uute valgustite ja kaablite paigaldamisel suhtus eksponaatidesse ülima hoole ja hoolsusega. Tema tööd on hiljem tunnustanud ka paljud muuseumikülastajad.

Kase Antsu võrgukuur on avatud aastaringselt kõikidele huvilistele. Meil on juba käinud väga palju külalisi nii Eestist kui välisriikidest ning on suur rõõm kogeda, et iseenesest pisike muuseumituba puudutab inimesi nii suurel määral. Olete kõik teretulnud!