Palun kõigilt, kes on Männimäe tööstuspiirkonda aiamaid rajanud, et tänavu ei hakataks seal kasvatama köögivilju või muid aiasaadusi ning ära peaks koristama ka oma aiatööriistad ja muu kraami. Ehitustööde tõttu ei ole sealt enam saaki oodata. Kevade saabumisega on hakanud sulama lumehanged ning teed muutuvad iga päevaga paremini liigeldavaks.

Paraku on talv olnud pikk ja ebastabiilne, temperatuur on kõikunud ning seetõttu on saanud kahjustada linna tänavad ja kõnniteed. Parandustöödega saab alustada siis, kui ööpäevaringne temperatuur püsib ainult plusskraadis ning teedel on lumi ja jää täielikult sulanud. Õnneks saab öelda, et see aeg ei ole enam kaugel ning õige pea saame alustada aukude lappimisega.

Kaugel ei ole ka aeg, mil selgub, kas Viljandisse tuleb maailmakuulsa ajakirja «National Geographic» tunnuslogo kujundav kollane raam, mille kaudu jäädvustatakse looduskaunid kohad ja kultuuripärand ajakirja maailmakaardile.

Viljandi on tuntud vanade lossivaremetega, võimalik, et tänavu suvel saavad need esindatud ühes maailma kuulsamas ajakirjas.

Vähem kui kolme nädala pärast leiab aset 84. Suurjooks ümber Viljandi järve. Mul on kahju, et tänavuse võistluse korralduslik pool on tekitanud palju arusaamatusi, kuid asjad on liikunud õiges suunas ning esimene registreerimisperiood on toonud stardinimekirja 1457 osalejat, neist 1317 jooksjat ning 140 kepikõndijat. Need numbrid näitavad, et traditsioon jätkub ning kevadpüha ajal võib näha tuhandeid liikumishuvilisi kõndimas-jooksmas ümber meie kauni järve. Mõned neist on siin juba 50. korda, mõned aga esimest või teist korda. Eesti kõige pikema traditsiooniga rahvaspordiüritus jätkub väärikalt!