Kuidas reklaamida ja müüa omaenda kätega loodud käsitööd, mis probleemid kerkivad esile selles vallas ja kuidas tuleb edu, sellest rääkis Saaremaa käsitöökoguja ning levitaja Vesta Suuster. Samuti sai kohapeal õppida tehnikaid, kuidas Muhu tikandid riidele kinnitada ning mida võib kiirelt vastavalt kliendi soovile oma poekeses valmistada.

MTÜ Muhumaa Käsitööselts Oad ja Eed, kes tegutseb aastast 1996, on oma tegevusega tuntud kodukandist kaugemalgi. Hetkel on pandud Tallinna Kunstihoones üles Muhu Käsitööseltsi viimase 150-ne töö ülevaate näitus. Seltsi tegevuste hulka kuulub taimedega värvimine, heegeldamine, tikkimine sh muhu tikandid, rahvariide kangaste kudumine telgedel ning nende valmis õmblemine. Samuti viltimine, maalimine, ehete valmistamine jpm. Seltsi liikmed Siiri Ülem, Ülle Kuusk ja Ivi Moon pidasid MTÜ Rannamännid käitöötegijatele loengu Käsitööseltsi juhtimisest, reklaamist, turundusest ning sellest kui kasulik on astuda Eesti Rahvakunsti ja Käsitöö Liitu. Kuulati huviga Muhu tikandite valmistamisest, kuulsusest ja nende olemuse tehnikatest. Põnev oli Muhu seeliku kanga kudumine telgedel. Õppepäev möödus sisukalt, meeldis mõlemale poolele ning ühiselt otsustati ka edaspidi kontakti hoida.

Õppepäevadest ülejäänud ajal külastati Kuressaares erinevaid käsitöö müügikohti, Kuressaare linnust, käidi Panga pangal ja vaadati Angla tuulikuid. Lõunat peeti Kuressaare Päevakeskuses. Oli võimalik tutvuda sealsete käsitöötegijate loominguga ning tutvustada meie käsitöötegijate poolt oma valmistatud esemeid. Eriti köitis kõigi tähelepanu lapitehnikas tehtud tööd ning Ene Metuse valmistatud kaunis rätt. Öömaja pakkus Raiesmaa talu lahke pererahvas. Transpordi teenus oli OÜ Arla Sõidud poolt. Palju tänu kõigile.