Tänu tänasele ultraliberaalsele majanduspoliitikale ning masule on elu maal muutunud tundmatuseni. Ka endise Loksa valla inimeste elu on järjest enam hakanud sõltuma teenuste kättesaadavusest Loksa linnas. Sest suletud on külapoed, postkontorid. Bussid toovad Loksa kandi rahva poodi, turule, arsti juurde, apteeki, panka, kooli, ujulasse, spordisaali...ikka Loksale. Tahad pensioni kätte saada, tule Loksale või maksa postiljonile. Tahad pangaautomaadist eurosid – lähim pangaautomaat on Loksal.

Iga päev näeme Loksa bussijaamas maainimesi, kellel asjaajamised linnas aetud, suurte toidukottidega ootamas kojusõitu. Heal juhul kulub ootamiseks vaid minuteid. Kuid juhtub ka, et buss väljub alles tunni või paari pärast. Suvel pole see probleem, kuid külmetada talvel varikatuse all ei ole kohe kindlasti mõnus. Uudis, et Loksa bussjaama hoones olev pangakontor suletakse, ajendas pöörduma Loksa linnapea poole palvega proua Nelly Lume, kes paljude Kolgaküla inimeste nimel palus taastada bussiootesaali. Usun, et samasuguse sooviga ühinevad kümned ja kümned vallaelanikud. Igati mõistetav ja inimlik soov. Üllatav muidugi, et samasugust initsiatiivi oma inimeste eest hoolitsemisel pole üles näidanud kunagised valdade liitmise initsiaatorid Enn Pärn ja Madis Praks, kes täna Kuusalu valda juhivad. Aga seda oleks ka palju tahta, sest kohalike volikogude valimisteni on ju veel tervelt kolm aastat aega!

Aitähh, proua Nelly Lume, hea ettepaneku eest! Kuigi taolise pretsedendi tekitamine, kus üks omavalitsus oma maksumaksjate raha eest remondiks bussijaama ootesaali naaberomavalitsuse elanike tarbeks, ei ole just tavaline, saan ma Loksa linnapeana, aga ka Kuusalu valla elanikuna, Teile kinnitada, et Loksa linnal on ajaloolise hoonega kindlad plaanid olemas. Kindlasti loodab Loksa linn ka suuremat koostööd Kuusalu vallaga.

Endine reisijate ootesaal taastatakse, seal hakkab toimuma bussipiletite müük, tegutsema info-punkt ja veel üht-teist huvitavat.

Tulevikus leiab hoones koha ka Loksa muuseum.

Loomulikult tuleb hoone restaureerida ja selle nimel on linn asunud ka tegutsema.

Loksa linn on endiselt tõmbekeskuseks paljudele endise Loksa valla ja tänase Kuusalu valla elanikele. Ja selleks ta ka jääb! Arengut võib poliitiliste otsustega takistada, kuid mitte tagasi pöörata.