Kulude osas toimusid muudatused seoses:

-   Loksa 1. Keskkooli ja Loksa Vene Gümnaasiumi kulude koondamisega Loksa Gümnaasiumi eelarvereale;

-  täiendava, 319,0 tuh krooni eraldamisega linna korrashoiuteenuste kulude katteks;

-  MTÜ-le Loksa Arenduskeskus 24,0 tuh krooni eraldamisega omaosaluse katteks laste mänguväljaku ehitamisel;

-  sotsiaalkeskuse majanduskulude suurendamisega 5,9 tuh kr võrra.

Kriisi ning reformierakonna ja IRL poliitikute juhitava valitsuse majanduspoliitika tulemusel vähenesid omavalitsuste tulud 2010. aastal oluliselt, sh ka Loksa linna tulud, mis sundis linnavõime kokkuhoidlikusele. Kulude kärpimise tulemusel kokkuhoitud 0,55 miljonit krooni suunati reservfondi. Kuna ka käesoleval aastal ei saa loota maksulaekumiste suurenemisele ja riigi abile, saab 2010. a kokkuhoitud ligi miljon krooni suunata linnale väga vajalike investeeringute omaosaluse katteks.

2011. aasta peaks Loksa arengu seisukohalt olema märgilise tähendusega, sest kevadel „lüüakse kopp maasse“ ja alustatakse 97,8 miljonit krooni maksva projekti realiseerimist – vee- ja kanalisatsioonitrasside ning puhastusseadmete rekonstrueerimist. Loodame ka, et Vabariigi Valitsuse liikmed käituvad lõpuks riigimehelikult ja vaatamata oma erakondlikule kuuluvusele eraldavad euroraha Loksa Kultuurikeskuse saali ehitamiseks ja lasteaia renoveerimiseks. Igal juhul kohtuotsus, millega valitsust kohustati uuesti hindama kultuurikeskuse projekti ja sellele järgnenud komisjoni positiivne hinne projektile annavad selleks lootust.

Volikogu kehtestas Loksa Lasteaia uue põhimääruse. Varemkehtinud põhimääruse kohaselt juhtis lasteaia tööd juhataja, uue koolieelse lasteasutuse seaduse kohaselt aga direktor. Lisaks tehti põhimäärusesse ka teisi muudatusi, mis tingis vajaduse vastu võtta uus lasteaia põhimäärus.

Volikogu kehtestas Loksa Linnaraamatukogu uue põhimääruse. Põhimäärus viidi kooskõlla rahvaraamatukogu seadusega. Kui seni juhtis asutuse tööd juhataja, siis uue redaktsiooni kohaselt juhib ja korraldab raamatukogu tööd direktor.

Volikogu kehtestas Loksa Linnaraamatukogu kasutamise eeskirja, milles sätestati raamatukogu teeninduse korraldus, lugejate õigused, kohustused ja vastutus ning avaliku internetipunkti kasutamise alused.

Volikogu nimetas Tallinna tn 47 asuva Loksa linna Päevakeskuse ümber Loksa Noortekeskuseks ja kinnitas noortekeskuse põhimääruse. Päevakeskuses tegutsenud pensionäride ühendus „Rannamännid“ sai ruumid endises vene gümnaasiumis. Kogu päevakeskuse hoone on alates detsembrist noorte käsutuses. Noortekeskus tegutseb avatud noorsootöö põhimõttel. Keskuse tegevuses saavad osaleda kõik 7 kuni 26 aastased noored. Noortekeskus tegutseb aastaringselt, lahtioleku aja ja tasuliste teenuste hinnad kehtestab linnavalitsus.

Volikogu kehtestas Loksa Gümnaasiumi koolilõuna maksumuseks 0,75 eurot päevas ja oote maksumuseks 0,45 eurot päevas. Oote maksumuse tasub lapsevanem.

Volikogu otsustas võõrandada avalikul kirjalikul enampakkumisel Loksa linna omandis olevad kinnistud:

Kalurite tn 2b , pindalaga 7195 m2, enampakkumise alghind 500 000 EEK (31 955.83 EUR).

Kalurite tn 2c , pindalaga 2317 m2, , enampakkumise alghind 100 000 EEK (6 391.16 EUR).

Mere tn 4 pindalaga 8791 m2, enampakkumise alghind 4 000 000 EEK (255 646.59 EUR).

Enampakkumise ja võõrandamise korraldab linnavalitsus, kasutades vajadusel kinnisvarabüroo teenust.

Volikogu otsustas alustada pärandvara omandamist aadressil Posti tn 42-47.

Korteriühistu Posti 42 avalduse alusel algatas volikogu korteri pärimise aadressil Posti tn 42-47. Eluruumi  omanik suri ja pärijad endast märku andnud ei ole. Tühjana seisval korteril on kahe aastaga kogunenud korteriühistu ees ligi 20,0 tuhande krooni suurune üürivõlg.

Pärandvara omandamise korraldab linnavalitsus.

Volikogu muutis 04.11.2010 määrust nr 23, millega olid kinnitatud jäätmeveo avalikul konkursil osalejatele jäätmeveo teenustasu piirmäärad Loksa linnas. Muudatuse tingis saastetasude ja Tallinna Prügila poolt vastuvõetavate jäätmete hinnatõus, mille tõttu konkursi tingimustes toodud piirmäärad ei oleks katnud enam jäätmevedaja kulusid. Konkurss jätkub ja uueks pakkumiste esitamise tähtpäevaks määras linnavalitsus 4. veebruari 2011.

Seoses euro kasutusele võtmisega muutis volikogu linna mitmeid õigusakte.

Enam infot volikogu tegevusest aadressil: http://www.loksa.ee/index.php?page=79&