Loo röstikoda: kohv pole lihtsalt must jook tassis

 (7)
Gourmet Coffee
KohvioadFoto: Tanel Meos

“Alguses proovisin rohelisi kohviube kodus pannil röstida. Siis käisin viis aastat Saksamaal erinevates röstikodades õppimas ning hiljem leidsin Eestist investorid röstikoja avamiseks,” jutustab Lool asuva kohvik-röstikoja Ventus Roasting OÜ tegevjuht Dmirti Nepsa.

Eestis on veel ainult üks gurmeekohvi röstikoda peale Ventuse. “Eestisse on väga raske tooreid kohvimarju tarnida nii, et nende kvaliteet säiliks, mistõttu röstitakse kohvi tavaliselt seal, kus ta kasvatatakse ja korjatakse,” teab Nepsa. Ventuse tegevus ulatub 2005. aastasse, mil tegeleti kohviubade müügiga. Kohvik-röstikoda Lool avati eelmisel suvel.

“Oleme klassikaline firma, me ei kasuta maitseaineid ega keemiat. Röstime kohvi samamoodi, nagu seda tehti 300 aastat tagasi, ainult uute seadmetega,” sõnab Nepsa. “Hea kohvi tingimusteks on õige röst ja valmistusviis,” on mees kindel.

Loe edasi Harju Elust.