Siim Kalda, MTÜ Otepää Üritused juhatuse liikme sõnul kattusid Otepää valla kodanike ja ettevõtjate huvid ning selle tulemusena on 4. mail plaanis korralda Eesti suurimad talgud, mille käigus saab Pühajärve rand ja park värske ilme algava suvehooaja eel. Talgutel tehtavate tööde nimekiri on väga pikk, alustades riisumisest kuni ohtlike puude langetamiseni välja. Koostegemise päeval ootab talgulisi soe supp, värskendavad joogid ning laulu- ja tantsuetteasted, lisas Kalda.

Margus Mäll, GMP Clubhotel juhataja ja üks talgute korraldajatest leiab, et aeg on edasi läinud ning Pühajärve rand kui Otepää suveperioodi keskne atraktsioon vajab puhastus- ja korrastustöid. Talgute raames korrastatakse Pühajärve randa, et säilitada ranna kvaliteet ja tuntus lähedalt ja kaugelt tulevate külaliste seas, täpsustas Mäll.

Otepää vallavalitsus ja Otepää Looduspark on tervitanud sellist kodanikualgatust. Talgute korraldamisega abistab Otepää vallavalitsus ning koostegemise päevaga on lubanud liituda ka nende esindajad. Pühajärve ranna ja pargi korrastustalgute korraldajad kutsuvad kõiki 4.mail aktiivselt kaasa lööma üleriigilisel talgupäeval Teeme Ära 2013.

Pühajärve ranna ja pargi talgute kohta leiab lisainfot ning sellele saab registreeruda SIIN.