Ülesöötmine kutsikaeas võib aluse panna terviseriketele kogu ülejäänud elus. Selle vältimiseks tuleb kutsika kehakaalu pidevalt jälgida ja võimaldada talle piisavalt liikumist. Kodutoiduga toitmise puhul on oluline sööta looma kasvufaasis lisaks õiges koguses vitamiine ja mineraale, nende osakaalu ja valiku osas nõustab teid hea meelega loomaarst.

Toidu liigse ahmimise komme võib tuleneda ka valest toitmisrežiimist. 3-4 kuu vanune kutsikas peaks sööma umbes neli korda päevas, päevane kogus tuleb toidukordade vahel ära jagada.

Vahet tuleb kindlasti teha ka sellel, kas kutsikas sööb oma kausi kogu aeg tühjaks ja tühja nõu ees toitu juurde nõuab või norib ta haledate silmadega pererahva käest annetusi. Käest toidu norimine ja vastu võtmise viitab tähelepanu otsimisele. Ja tähelepanu vajab kutsikas rohkelt.

Kui kutsikat toita toiduga, mis ei vasta tema eale ja ei sisalda piisaval hulgal eluks vajalikke aineid, siis jääb tal energiat vajaka ning ta on sunnitud sööma rohkem, et energiavajadust rahuldada. Kutsikale ei ole hea anda näiteks madala kalorsusega vana looma toitu, ta jääb energianälga. Kui kutsikat toita professionaalse, tema vanusele ja tõu suurusele vastava kutsikatoiduga tootja poolt ette nähtud koguses ja pöörata talle ka piisavalt tähelepanu, olete te omalt poolt andnud suure panuse, et kasvaks tubli ja terve loom.

Kuna kuivtoite on tänapäeval väga erinevas hinna- ja kvaliteediklassis, siis tasub ka ses osas pidada nõu oma loomaarstiga - koostöös jõuate kindlasti looma eripära ja omaniku võimalusi arvestava lahenduseni.

Soovin teile õigeid valikuid.