Seminaril rääkis oma elust sõltlasena ja ka sellest, kuidas ta enda elatamiseks kasutas ära töötukassat Aleksander Puusepp. Aleksandri emotsionaalne ja aus esitus võitis enamuse saalis viibinud 200 külalise poolehoiu.

Kolm meest lõpetasid programmi, üks treeningu

Taaskord on põhjust heameelt tunda, et rehabilitatsiooniprogrammiga liitujad on otsusekindlalt sammunud kümme kuud ning taas oli saabunud aeg tähistada pidulikult programmi lõpetamist.

28. oktoobril lõpetasid programmi Dimitri Potapov ja Jaroslav Dudtšenko, 18. novembril Maksim Djagilev. 28. oktoobril lõpetas treeningprogrammi Aleksei Umanski.

Dimitri oli alkohoolik ja kuigi ta on noor neljakümnendates mees, oli ta jõudnud juba üle kümne aasta olla tugevas sõltuvuses ning enne Lootuse Küla programmiga liitumist elas ta vanemate kulul ja kukil. Mitte kogu oma elu pole olnud selline, kunagi oli ta meremees, laeva masinist ning tal oli häid perspektiive, kuid kuidagi kadusid need koos alkoholi tarbimise kasvamisega. Täna on Dimitril taastunud head suhted vanematega, pärast programmi lõpetamist leidis ta töö Paldiskis autopesijana, hetkel elab Dimitri Lootuse Külas.

Jaroslavil oli narkootikumide sõltuvuse tõttu purunemas abielu ning täielikult katkenud suhted vanemate ja õega. Millegipärast ta abikaasa veel lootis ja lootis ning abielulahutus oli pidevalt tulevikku lükatud. Lisaks narkootikumidele oli Jaroslavil väljakujunenu sõltuvus narkootikumide võõrutusravimitest.

Tänaseks on Jaroslav ja tema abikaasa läbimas perenõustamise tunde Lootuse Külas. Nende suhe on omandanud positiivsed toonid ning mõlemad pooled usuvad helgesse ühisesse tulevikku. Samuti on Jarolsavil taastunud suhted oma perekonnaga. Pärast programmi lõpetamist asus Jaroslav edasi õppima Lootuse küla treeningprogrammis.

Maksim oli alkohoolik, kes elas viimased aastad enne Lootuse Külla tulemist puukuuris. Tema pere ei tahtnud ammu temast enam kuulda ning pea kahekümneseks saav tütar ei soovinud temaga suhelda juba aastaid. Maksim on ka korduvalt kohtulikult karistatud. Samuti Lootuse Küla programmiga liitunud ja selle lõpetanud Vladimir, kes tundis Maksimi „eelmises elus", kutsus ta siia oma elu muutma. Maksim tuli ja läbis programmi edukalt. Tänaseks on tema ja ta tütar tegemas ka esimesi samme, et teineteist taas tundma õppida. Maksim otsib tööd ja plaanib Pladiskis koos Dimitriga korteri üürida.

Aleksei Umanski on oma minevikuga hüvasti jätnud juba kaks aastat tagasi, mil ta liitus Lootuse Küla programmiga. Selle lõppedes jäi ta aastaks treeningprogrammi.

Nii nagu paljudki, oli ta narkomaan, kes kasutas kõiki lähedasi ja teisi häid inimesi ära, samuti on ta korduvalt olnud kohtulikult karistatud.

Tänaseks on temast kujunenud ustav, lojaalne, töökas ja alandlik mees. Eriti suure arengukasvu tegi ta läbi treeningprogrammi teises pooles. Tema peale sai ja saab loota. Aleksei asus elama Tallinna ning sai töö Maxima Eestis.