Thomas Gordoni metoodikal põhineval koolitusel keskenduti suhtlemisoskuste õppimisele. Siin omandati teadmisi aktiivsest kuulamisest ja eneseavamisest, kehtestamisest ja konfliktide reguleerimisest. Õpetatavad suhtlemisoskused on mitmekülgsed, need toimivad kõigis eluvaldkondades.

Perekeskuse Sina ja Mina litsenseeritud koolitaja Nelly Randver pakkus 5 kuu vältel venekeelsetele lapsevanematele koolitust erinevate meetoditega. Tehti individuaalset tööd töövihikutega, grupitööd kui arutleti juhtumeid ja praktilisi olukordi.

Osalejate sõnul ja tagasiside ankeetide põhjal võib tõdeda, et hinnang kursusele on positiivne ja grupp soovib jätkata II astme koolitusel.

Jätkukoolitus annab võimaluse õppida toime tulema keerukamates suhtlemisolukordades, millega perekoolis sissejuhatavalt tutvuti (nt vajaduskonflikt ja väärtuskonflikt, konfliktide vahendamine). Koolitus annab teadmisi pere arengust ja nendega kaasnevatest kriisidest, süvendatult tegeldakse eneseregulatsiooniga (toimetulek tunnetega, piiravad ja abistavad uskumused, vastutuse võtmine oma elu eest).

II astme koolitus annab võimaluse osaleda nn eluõppes, igaüks saab koolitusgruppi tuua olukorrad, millega elus hätta on jäädud ning efektiivsemat toimetulekut saab harjutada kogenud koolitaja ja grupilt saadava tagasiside abil. Koolitus annab lapsevanemale suurema kindluse tulla toime oma elu juhtimisega tervikuna. Ei ole lahendamatuid probleeme - on vaid vähe infot ja napilt teadmisi.

Uue projekti rahastuse korral jätkub koolitus sügise algul.