LC Keila klubi asutamiskoosolek toimus 7. veebruaril 1994 ja asutajaliikmeid oli 22. Meie klubi Charter Night toimus 12. märtsil 1994 ning seda kuupäeva loeme oma sünnipäevaks. Seepärast tähistamegi oma klubi sünnipäeva igal aastal märtsis. Seega selle aasta märtsis saab meie klubi juba 20-aastaseks.

Kui suur on praegu klubi liikmeskond?

LC Keila klubis on hetkel 26 liiget. Kõik, kellel on huvi klubi tegevuse vastu ja soov meiega liituda, saavad lisainfot meie klubi liikmetelt.

Üks teie asutajaliikmeid, Kalle Elster edutati maailma Lionsliikumise rahvusvaheliseks direktoriks. On tal aega ka Keila tegemistega kursis olla?

Kalle on olnud väga aktiivne liige kogu aeg ja on seda ka praegu nii klubi kui kogu Eesti piirkonna tasemel. Tema kiituseks peaks lisama veel seda, et ka Eestist eemal olles võtab ta klubielust osa e-maili teel ja on andnud endast alati parima. Julgen kõigi klubiliikmete nimel väita, et Kalle Elster on igati õige mees Eesti piirkonda esindama.

Lionsi klubisse kuuluvad ainult mehed. Kuivõrd osalevad klubi ettevõtmises pereliikmed?

Hetkel on Eestis 62 klubi ja Lions klubidesse ei kuulu ainult mehed. On mitmeid segaklubisid ning ka 10 klubi, mis on loodud naiste poolt. LC Keila on meesteklubi, kuid pereliikmed on olnud igal võimalusel kaasatud ning siinkohal tahakski neid kõiki tänada aktiivse osavõtu eest .

20 aasta jooksul olete ulatanud abikäe paljudele Keila inimestele ja asutustele. Mille üle olete eriti uhked?

Arvan, et kõik, mida oleme korraldanud, oleme teinud südamega ja sooviga head teha. Seega ei tookski eraldi välja ühtegi ettevõtmist, tunneme heameelt kõigi tehtud tegude ja projektide üle. Lisaks tänaks kõiki inimesi ja ettevõtteid, kes on olnud nende aastate jooksul meie tegevuses kaasatud.

Te korraldate aastaid heategevuslikke veespordipäevi, osalete advendilaadal... Kas on sündimas veel traditsioone?

Meie klubi iga-aastased pika traditsiooniga projektid, mida oleme korraldanud, on järgmised: detsembris advendilaat, jaanuaris veepäev Keila Tervisekeskuses, märtsis Aasta Tegu ( meie klubi kogub andmed ja osaleb igal aastal klubidevahelise parima heateo väljaselgitamisel), mais Keila päevadest osavõtt. Hetkel midagi uut algatanud ei ole, püüame kõigepealt olemasolevaid traditsioone heal tasemel jätkata ning keskendume erinevatele uute projektide ja abivajajate toetamisele. Üks mõte siiski on olnud, millest võiks kujuneda pikemaaegsem traditsioon. Keilas on korvpall olnud aastaid heal tasemel ning 17. märtsil 2013 korraldati LC Keila eestvedamisel meistriliiga mäng, kus kohtusid Tallinna Kalev ja Rakvere Tarvas ning saadud tuluga rajati Keila Jõeparki välikorvpalliväljak. Kui seda mõtet edasi arendada, ühe meistriliiga mängu suudaks Keilas korraldada igal aastal, võikski sellest kujuneda uus traditsioon, kus saaksid peale LC Keila kaasa aidata paljud Keila inimesed. Kui on olemas mõni hea idee, mida oskaks lehelugeja meile soovitada, kus meie klubi saaks kaasa aidata ja millest võiks kujundada Keila jaoks veel mõni selline traditsioon, siis kõik ided on teretulnud. Jääme ootama häid mõtteid.

6 aastat olete läbi sotsiaalkeskuse viinud abivajajatele kartuleid. On teil Tuulas oma põld?

Oma põldu meil ei ole, aga meil on pikaaegne klubiliige Rein Riga, kellel on põllulapid ning kelle eestvedamisel on see ettevõtmine toimunud. Ikka nii, et klubi paneb kartulid ja koristab vajaliku osa saagist ning Rein kastab ja väetab .

Lionsitel on kombeks tähistada juubeleid heategevusballiga, kas ka seekord?

Loomulikult teeme seda ka seekord. 20 aastat on korralik vanus iga tegutseva klubi jaoks, seega tuleb seda ka tähistada.

Sünnipäevaüritus toimub 8. märtsil ja ikka Keilas.

Kokkuvõtteks tahaks lisada, et igal aastal on Eesti Lions-liikumisel oma moto. Selle aasta motoks on - unistused teoks.

Meie selle aasta kuberner Andrus Kõre ütleb aastaraamatus välja järgmise mõtte: „ Eelolev lions-aasta võiks olla meile kõigile unistuste täitumise aastaks. Kes oskab unistada ja oma unelmaid ellu viia, märkab ka teiste soove ja püüdlusi ning leiab võimaluse nende teostamiseks. Alati ei olegi vaja selleks suurt rahasummat.

Mõnikord piisab tähele panemisest, probleemi teadvustamisest ja abist lahenduse leidmisel."

LC Keila nimel soovin unistuste täitumist kõigile keilalastele.
LC Keila grupipilt, klubi president 2013-2014 Ranno Põldme esireas vasakpoolne.