"Täpselt minu mõte oli, kui nägin paar päeva tagasi arvet. Missugused on numbrid paari kuu pärast? Arvan, et ületab kõik summad... Sellist summat, mis oli arvel, maksin eelmisel aastal jaanuarist märtsini ehk külmematel kuudel."

"Ka Lääne-Virumaal olid krõbedamad küttehinnad. Vot ei saa aru, kust see võetakse, kui radikad olid jahedad, sest väljas ju soe."

"Siin kesk Eestis oli eelmisel kuul kütte ruutmeetri hinnaks 1.64 ja polnud külma ollagi."

Siiski leidus ka neid, keda möödunud aastaga võrreldav soojaarve ei üllatanud ning kes asjale loogilist seletust pakkusid:
"See, kas midagi tundub palju või vähe olevat, see ei ole iseenesest nii selge midagi.
Tasub tutvuda EMHI statistikada enne järelduste tegemist - selle järgi on sarnase kuukeskmise õhutemperatuuriga detsembrid 2011. ja 2013. aastal. Võiks võrrelda näiteks neid küttearveid, et anda mingi hinnang kütte enda hinnatõusule.
Tegelikult ei saa ka neid võrrelda, sest küttekulu mõjutab oluliselt ka tuul. Välistemperatuur võib olla täpselt sama, aga tuulise ilmaga peab "mitu halgu juurde panema". Nii et kõik need kirujad, kes ainult lume järgi küttekulu ja selle maksumust hindavad, on pehmelt öeldes nõrgal jääl."