Üks kommentaator arvas, et eestlased ei oskagi üheskoos asju ajada - alati on keegi, kes hakkab vastu sõdima:
"Eestlastel on IGAS majas mõni jobukakk, kes mingi "lehmakauplemisega" ei tegele ja kelle jaoks peale tema arvamuse on olemas vaid vale arvamus. Üldjuhul on neid isegi mitu. Tavalisemateks luuludeks nende hulgas on, et betoonmaja soojustamine tekitab hallitust, küttesüsteemi remont ei vähenda küttekulusid ja keegi ei saa keelata neid rõdul suitsetamast ning et ühistu juhatus koosneb pättidest ja varastest.
Kui selline tüüp kipub olema ka aktiivne, siis suudab ta iga juhatuse liikme lolliks ajada, kuna üldjuhul puuduvad tüübil igasugused ettekujutused raamatupidamisest või bilansist, küll aga teab ta kohe, mis mingi kirje taga valesti on."

Pensionäridesse suhtutakse ebaõiglaselt halvasti

Kommentaatorid arutlesid ka selle üle, et sageli takistavad suurte remondilaenude võtmist majas elavad pensionärid. Teisalt toodi välja, et pensionärid on tavaliselt noortest kohusetundlikumad arvetetasujad.

"Renoveerimise käigus võtavad ühistud nii suuri laene, mida pensionärid ei suuda enam maksta. Soovitatakse välja kolida. Miks peaks elutöö lõpetanud inimene enne surma oma kodust lahkuma? Mida teha? Kes kaitseb pensionäri?"

"Muide, need pensionärid on enamuses (kui nad just viina küüsis ei ole) ainukesed kindlad õigel ajal maksjad! Ka laenud ja muud kulutused saab tehtud, kui on juhatusel usaldus, oskus inimestega suhelda ja võetakse vaevaks elanikele asju seletada. Vanem inimene kuulab jutu ära, sest ta teab ja tunneb, et ei mõista seda kaasaja värki nii hästi. Erinevalt mõnest noorest, kes arvab, et tema teab ise kõike ja kõik see on ka kuld."

Pidevad probleemid võlglastega

"Kahjuks teevad nii mõnedki meie inimesed juhatuse esimehe elu põrguks - küll nõutakse kell 3 öösel elektrikatkestuse likvideerimist, küll nõutakse lärmakate naabrite korralekutsumist (ise ei taheta sugugi politseid kutsuda!), küll teeb juhatus valesid asju valel ajal, küll ei tee üldse midagi jne, jne.
Mõne maja koosolek on hullem kui Novgorodi Raada, kus iga mees, kel püksid jalas, peab ennast suureks asjatundjaks küll hoone seisundi, küll küttesüsteemi, küll torustike osas. Esimees peab mõne arvates olema terve maja teener, palgast ei maksa rääkidagi, sest kindel arvamus on, et küllap juhatus omale palga varastab!
Mõnes majas on terve plejaad esimehi vahetunud. Uued alustavad jälle oskamatult, üks ämbrikolin teise otsa. Kunagiste haldusfirmadega sellised kogemused, et enam ei riskita, nii siis püütakse kuidagi hakkama saada. Pidevad probleemid võlglastega, kellega isegi inkassofirmad tegeleda ei taha, kohtu järjekorrad nii pikad, et ühe summa kättesaamisel uued võlad kaelas.
Neid probleeme ei jõuagi üles lugeda, seepärast müts maha nende tublide ees, kes ikka veel edasi veavad."

"Ühistute suur mure on see, et meie kohtusüsteem on liiga aeglane ja korteriomandit peetakse pühaks. Samas kui see omanik seda ise pühaks ei pea. Ehk siis kui omanik ei maksa makse (olenevalt põhjusest), häirib teisi elanikke joomiste, lõhkumiste ja lärmamistega siis peaks tema korteri sundvõõrandamine oleme kiirem. Praegu on aga olukord, kus võlg kasvab ja mitte midagi teha ei saa. Selle võla peavad maksma ju teised. Sundvõõrandamise hirmus hakkaks nii mõnigi teistmoodi mõtlema.
Kui kõik korterid maksaks normaalselt kulusid on võimalik maja nii soojapidavaks, vähendada küttekulusid ja näeks ka väljast kaunis välja."