Üldiselt antakse lavkadele kallis hind andeks. Väike pind, transpordikulu ja kui veel arvestada, et müüja tahab endal hinge sees hoida, siis on kallim hind mõsistetav. Tuuakse ju kaup ka peaaegu koduvärava juurde.

"Hinnad on muidugi võrreldes säätupoodidega ulmelised aga eks transport maksab see ka muidugi selge!" on üks kommentaator mõistev.

"Ei midagi head: pikad ootamised, külmetamised ja tohutu kallis kaup võrreldes kauplustega. Lausa röövimine oli ja vanadest inimestest tõsiselt kahju, keda niiviisi koheldi ja kellele oli kauplusauto ainuke, kust süüa osta. Õnneks on selles piirkonnas olukord nüüd paranenud ja inimesed organiseerivad ise keskuses poes käimise," kirjutab teine kommentaator.

"Hiiumaalt on küll jubedad mälestused. selge on see, et sinna bussi suur valik ei mahu, aga isegi olemasolev ei kannatanud mingisugust kriitikat. hapuks läinud piim, alkohol, külmunud pekk, taimerasvamaiustused, mädanenud porgandid, mööda põrandat laiali suhkur ja eriti ülbe müüja :S," kirjutab lugeja.

Kvaliteet oleneb siiski suhtumisest

"Põlvamaal peavad Tilsi mehed Poodi Ratastel. Väga hea teenindus, hinnadki suht paslikud. Ja mis kõige olulisem, kaup alati värske. Sestap on negatiivne kommentaar mõistmatu, et kuidas bussi peal saab miski "Parim enne" möödas olla. Ju on omanikud kogustega alt pannud. Põlvamaa mehed on igal juhul tasemel," kiidab üks kommenteerija.

"Külastasin nn. lavkat Viljandimaal sellel suvel. Lausa üllatav, kui mitmekesine ja praktiline valik oli väikesele pinnale mahutatud, nii toit kui esmatarbekaup," ütleb teine.

Lavkade ümber toimuv jääb meelde

"See küsimus tõi meenutuste tulva! Umbes 25 aastat tagasi sai vanaema-vanaisaga suvevaheaegadel kaasa sõita kui nad rändkauplusega mööda külasid tuuritasid.Minu jaoks oli see väga vahva ja põnev, siiani mõnda nendest küladest sattudes mäletan kus auto peatus ja igast kohast on mõni meenutus.Nende jaoks oli see aga raske töö iga ilmaga.Teine mälestus on umbes samast ajast kui teise vanaema juures olles käisin ühe rublase mündi eest ostmas Kalevi "Kalevi" komme.Hiljem pole selle teemaga kokku puutunud, aga usun, et on palju inimesi kellele rändkauplused on eluliselt vajalikud," meenutab üks lugeja.

"Eelmise sajandi 70-ndate keskel, olles siis ise u.6a. päkats sai vanaemaga suveti sellist lavkat ikka päris tihti külastatud. Paistis, et see oli külas suur sündmus kui buss 2 korda nädalas platsile veeres. Rahvast valgus igast nurgast kohale. Mäletan hästi kui hambutud vanamehed ilusa punase bussi saabudes kohe elevile läksid hiljem aga kõrval olevas põõsas ennast välja puhkasid.Vormileiba osteti kartuli kotiga kokku. Vahva aeg oli," pajatab kommenteerija.

Hea lugeja, kui oled kokku puutundu autolavkade hindadega, siis ehk jagad neid teistegagi.

Huvi pakuvad eriti järgmised hinnad:

  • piim
  • leib
  • suhkur
  • jahu
  • kartul
  • kohv
  • sealiha
  • viiner
  • Saku originaal
Võid saata info ka meie meili-aadressile
või kasutada vormi, mille leiad
.