Teist ja kolmandat kohta jäid jagama Naissaar ja Narva-Jõesuu.

"Randadest kindlasti Narva-Jõesuu rand. Millegipärast veeinfos seda eriti ei kajastata, aga suuruse poolest suurim Eesti rand."

"Sillamäe on vaatamist väärt, kaunis linn, Sinimäed lähedal. Rannamõnusid nautida soovitan kuurortides Toila ja Narva-Jõesuu."

Ida-Virumaal soovitati külastada Kiviõli Tuhamäge, samuti käia ära Sinimägedes: "Igast maakonnast leiab kindlasti midagi, aga iga eestlane võiks Sinimägedes ära käia, lisaks looduslikule ilule ka ajalooliselt võimalik harida ennast või meelde tuletada. Kui Ida-Virus juba liikuda, siis ka Valaste juga on super."

Lisaks Naissaarele soovitati ka teisi saari: Pranglit, Aegnat, Hiiumaad ja Saaremaad.

Mõned lugejad olid välja pakkunud lausa marsruudi:
Näiteks automatk Peipsi äärt mööda: "Alatskivi, Juhan Liivi kodu, haud, Kalevipoja säng, Punane allikas, Hiiemägi, Alatskivi loss, Peipsiäärsed külad, Kallaste (7 km Alatskivilt), Nina (4 km Alatskivilt) Kolkja, Varnja, kôik vanausuliste külad, Peipsi järv ja siis Tartu."

"Mina soovitaksin Lääne-Virumaalt mööda Soome Lahe äärt minema hakata, Narva-Jõesuust lõunasse minna, mööda Peipsi äärt Ridakülani minna ja sealt diagonaalis läbi Tartu Võrumaale. Vaatamisväärsusi on väga palju, loodus on imeline. Eeldus oleks muidugi isikliku auto, telgi jne. olemasolu ja mitte alla kolme päeva vaba aega. See trass on ka üks väheseid, kus tõesti on võimalik ilma eramaa siltideta, eratee märkideta ja teiste kuklasse hingamiseta omaette järvede ääres telkida.

Läänemaal on liiga palju looduskaitsealasi ja eramaid (telkimise mõttes) ja kadakate vaatamiseks ei pea tõesti Saaremaale sõitma- saartega on üldse see häda et riigimaad seal turismi mõttes peaaegu ei olegi- kõik on eramaa, või teenib raha. Viimast ei saa pahaks panna, aga Eestimaal on vähe kohti järele jäänud, kus legaalselt riigimaal omaette (ilma kommertsita) auto-telgiga rinngi rännata."

"Alustad varahommikul esimesena kohe Rõuge Suurjärve külastusest, kus saad teha kena varahommikuse jalutuskäigu. Sealt Suure Munamäe torni avamise ajaks tornikülastus planeerida ja siis edasi Vastseliina kindluse varemeid külastama. Edasi juba Piusa koopad ja siis teekond Ilumetsa lähistele Siniallikate juurde (Eesti kõige rauarikkama sisaldusega vesi). Sealt juba kiviviskekaugusel Ilumetsa meteoriidikraater (teise nimega Põrguhaud). Järgmine peatus Meenikunno raba. Seal soovitus - kui ollakse kahe autoga, siis üks seltskond ühe raja otsa ja teine teise. Siis kui jalutatakse seda rabas olevat laudrada ei pea keegi sama teed tagasi minema ja hoiab aega kokku. Sealt juba edasi järgmine vaatamisväärsus on Süvahavva paljandikud ning sealt juba jõuabki õhtuks Põlvasse. Mõistlik kusagil ööbida (valik kas Pesa hotell või Tartu peale välja sõites km1-2 paremale jääv kämpingute kompleks - peomaja LIFE). Sealt saaks ka juba tellida endale teenustena kanuumatk, paintball jms. Siis edasi kindlasti vaja külastada Taevaskoja paljandikke ja Otteni veskit kus kõrval ka kohe paljandikud kus samuti meie kuulsaimat filmi filmiti ammustel aegadel. Kahe päevaga saab soodsalt elamusi oi kui palju ja ükski läbitud kilomeeter ei lähe sellise ringiga raisku ja hoiate kallimat vara - AEGA."