Vastuseid tuli arvukalt ning peamiselt loetleti neis erinevaid vaatamisväärsusi või maakonnale iseloomulikke objekte, ent oli ka pikemaid kirjutisi.

Valga - armas väikelinn, kus vahel saab ka "möllu"

Minule seostub Valgaga see, et ma elan siin. Kuigi olen pärit pealinnast, ei taha ma ealeski sinna tagasi. Kuigi vahel olen sunnitud pealinnas käima, siis tulen sealt kibekiirelt armsasse Valka tagasi, sest siin on hubane ja rahulik elada.

Nüüd elan juba seitse aastat Valgas ja ma ei kahetse, et pealinnast ära tulin. Valga on armas väikelinn, kus vahel saab ka "möllu" - kratid käivad vargil ja on ka lööminguid, aga see annab elule adrenaliini. Mõni aasta tagasi omastas keegi minu sõiduautost raadio, aga see inimene sai tünga, sest see krapp ei olnud töökorras. Lõppkokkuvõtteks - olen rahul, et elan Valgas.

Tänu Valgamaale ma veel Eestis elangi

Valgamaa on Eestimaa ilusaim kant, ütleks ma. Tänu sellele ma veel Eestis elangi, küll Tallinnas, aga kõigil suvedel kihutan kohe maale Otepää kanti, kust on mu emapoolne tohutu suguselts pärit. Jah, sealne loodus on mind hoidnud oma kütkes lapsepõlvest saadik ja hoiab elu lõpuni. Kui hästi läheb, saan ma ehk pensionieas koos mehega maale elama minna, sest mõlemad oleme sündinud Tallinnas ja elame kah, aga südames elame hoopis Lõuna-Eestis.

Väga kaunis maakond

Minule meenub kohe Jõgeveste küla, mis on suure ajaloolise tähtsusega, nimelt asub seal kuulsa väejuhi mausoleum! Vahel kipuvad inimesed unustama, et ka Otepää on paik Valgamaal.
Meenuvad veel Õhne jõgi - salapärane ja käänuline jõeke, Väike-Emajõgi, mille kallastel toimusid II maailma sõja lahingud. Samuti on Valgamaal ilus loodus. See on väga kaunis maakond!!!

Meenutus Valga rajoonist

Elasin kunagi Valgamaaal (oli veel Valga rajoon) Sangaste külanõukogu Tuulemäel. Olid ajad - rong sõitis Valgast kaks korda päevas Petseri poole ja Valka tagasi, Tallinn-Pihkva rong sõitis. Tänu rongile kees elu ka väiksemates maakohtades tunduvalt rohkem kui nüüd. Tihti sai Antslas või Valgas kaubareisidel või kontsertidel käidud. Tagulas ja Sangastes olid toredad tantsuõhtud.

Nüüd on Tuulemäe koht täiesti välja surnud heal juhul 2-3 eluaset, kus püsivalt elatakse. Kahju, et  maaelu on välja suretatud. Eriti raske ongi elu ääremaadel ja kodud aina tühjenevad: pole koole, poode, töökohti ja noored põgenevadki linna.

Valga linnas oli väga palju sõjaväelasi, raudteelasi ning kui sai Valgas käidud, siis kindlasti ka Läti Valkas.

Elan aastakümneid Valgamaalt ära, aga ikka igal aastal külastan Valgamaad ja Sangastet ning ka kodukohta. Eks igale inimesele on armsaks jäänud oma kodukoht ja igal oma mälestustes seal elanud inimesed. Teguderohket, meeldivat aastat kõigile Valgamaal Tuulemäel elavatele inimestele!