Poolteist nädalat enne viimaseid pingutusi ei suutnud ma enam kohvi juua, et üleval püsida. Tegin hommikul harjumusest suure tassi piima ja suhkruga kohvi, kuid pärast esimest lonksu kallasin kogu kupatuse ära ja nii mitu päeva järjest, sest organism ei tahnud enam kohvi. Üleküllus ilmselt - olin joonud hommikul, lõunal ja õhtul, mitu tassi päevas.

Kuna oli vaja  veel 1,5 nädalat vastu pidada, siis otsustasin proovda energiajooki, millest ma hästi ei arvanud ja sain oma arvamusele ka kinnituse. Energiajook küll peletas une ja hoidis erksana, kuid õppimis- ja keskendumisvõimet polnud ollagi ning kui tuli tahe tuttu minna, siis und ei tulnud. Veelgi hullem oli järgmisel päeval -  energiapuudus ning planeeritust hilisem ärkamine.

Lõppkokkuvõttes otsustasin kofeiinitablette osta ja katsetada neid. Olin varem paar korda neid hädapärast hobiga seonduvalt sõbranna purgist proovinud. Üldiselt olen igasugste tablettide ja vitamiinide jms vastu, kuid tol ajal ei näinud muud võimalust. Ja nüüdseks kiidan neid. Nad olid ainukesed, mis aitasid üleval püsida, keskenduda ja õppida. Magama minnes tuli uni.

Kokkuvõtteks - kohvist tekkis mul üleküllus ja organism tõukas selle ära, energiajook aitab ainult üleval püsida, kohveiinitabletid osutusid parimaks.

Veider oli see, et kuigi energiat oli vaja tohututes kogustes, ei tahtnud ma sel perioodil süüa. Ainsad asjad, mida organism tahtis, olid apelsiininektar ja itaalia leib ciabatta - apelsini nektar on küll hea, aga 10 liitrit nädalas ei ole tervisik. Suure tänu pean ütlema sõbrale, kes mind viimasel nädalal poolvägisi sööma tiris, ilma temata oleks vist asi kurvalt lõppenud.

Vaatamata sellele, et sain asjad tehtud ning püstitatud eesmärgid täitsin kenasti, ei soovita ma sellist elu mitte kellelegi, isegi mitte vaenlasele. Kohvi ja apelsini mahla ei joonud ma pärast seda umbes kuu aega."