Olen aastaid kogunud ja lugenud paljude kirjanike teoseid nii eesti- kui venekeelseid. Üheks minu lemmikuks on saanud Stephen Kingi raamatud, enamuses küll venekeelsed, aga usun, et just tänu Tema raamatutele olen oluliselt parandanud oma keeleoskust. Esimene venekeelne raamat oli Robinson Crusoe - minu keeleoskus oli napp, aga isu lugeda suur. Olin siis 13-aastane. Keeleoskus paranes lugedes. Vene keelde on tõlgitud palju selliseid maailmakirjanduse pärleid, mida eestikeelse lugejaskonna väiksuse tõttu ei ole lihtsalt kasumlik tõlkida. Minu lemmikuteks said Stendhali kogutud teosed - kolleegi raamatukogust. Ka minu omas kodus oli suur raamatukogu ja lugeda armastasid kõik. Esimene kokkupuude S. Kingi teostega tuli läbi filmi Carry, mis oli minu meelest vägivaldne ja verine. Nii kadus huvi nii autori kui tema kirjutatu vastu. Ja siis, tänu heale soovitajale - lugesin vene keeles romaanisarja „Tume torn" I osa. Andsin sõrme, võeti käsi!

Kümmekond aastat tagasi oli eesti keelde tõlgitud vaid üksikuid S. Kingi romaane ja venekeelne raamat oli ka taskukohasem. Olen lugenud mitmeid venekeelseid Kingi romaane ja premeerinud ennast ikka ja jälle uute raamatutega. Minu lugemisaldis pere on aastate jooksul kasvatanud S. Kingi teoste arvu majas märkimisväärselt suureks ja nüüd tahan seda väärtust jagada Loksa raamatusõpradega, kinkides Loksa raamatukogule ja Loksa lugejatele peaaegu kõik oma pere raamatukogus olevad S. Kingi raamatud. Raamatud on eesti-, vene-, saksa- ja ingliskeelsed. Lemmikraamatu „Vastasseis" jätan endale, raamatu, mis on õpetanud mind ja usun, et teisigi S. Kingi talendi austajaid, säilitama inimlikkust ja headust ka keerulistes ja rasketes olukordades.

Lugege neid raamatuid ja Te leiate sealt ilusaid, tugevaid karaktereid. Te saate sealt sõpru, kes hindavad perekonda, ei unusta oma juuri ja nagu ütles kirjanik: „Nad ei ole unustanud oma isa nägu!"

Ja siis, ühel päeval, saate Te õnne osaliseks lugeda Bulgakovi romaani „Meister ja Margarita" originaalkeeles, kupüürideta uut väljaannet! Minul on olnud see õnn!

Thrillerite kuningaks kutsutud Stephen Kingi raamatutest leiab igaüks enda jaoks midagi. Jõudu Teile kallid raamatusõbrad selle ülesleidmisel!