Eesmärgiks on muukeelsete laste sõnavara rikastamineja julgustamine neid suhtlema eesti keeles. Elades ja õppides meie riigis on väga oluline tunda oma maa kultuuri, eestlaste kombeid ja eluolu. Siinkohal on hea võimalus meil anda sellesse oma panus.

Ka eesti peredest lastele on väga oluline teadmine, et meie kõrval elab inimesi, kes on erineva kodukeele ja kultuuritaustaga.

Ühise tegevuse planeerimine ja parimate kogemuste ja praktikate vahetamine on hea koostöövorm mõlemale osapoolele. Muukeelsele pedagoogile on see hea võimalus täiendada oma erialast keeleoskust ja suhelda eesti keeles. Meie lasteaia õpetajatele on see aga hea võimalus saada teadmisi ja kogemusi tegelemaks muukeelsete lastega.

Jõulukuul on põrnikate rühma lastel võimalus tutvuda Aleksander Nevski katedraaliga ja külastada nukufilmi. Rummu Lasteaia lastel on plaanis osaleda Eesti Vabaõhumuuseumi folklooriprogrammis.

Võimalus projektis kaasa lüüa on ka mõlema lasteaia töötajatel ja lastevanematel. Meedia-alased koolitused toimuvad kevadel nii meie kui ka Rummu lasteaias. Koos loodud ühisnäidendit "Lugu lepatriinust ja põrnikast" saab näha Rummu lasteaias ja Harjumaa laste teatripäeval "Karsumm" Kiili lasteaias. Projekti lõpptulemuseks on ühise multifilmi tegemine meie lasteaia käsitöö- ja kunstistuudios.

Juba on toimunud vastastikused rühmadevahelised külaskäigud. Põnevusega ootasid põrnikate lapsed sõitu Rummu lasteaeda ja sama suure põnevusega oodati sõpru külla enda juurde. Põrnikate rühm oli eelmine päev täis sigimist-sagimist.

Harjutati laule-tantse, tassiti laudu ja loeti lusikaid. Käsitööõpetaja Monika abiga valmis õppeköögis suur kalakujuline küpsisetort. Meie, põrnikate rühma töötajate meelest on sellelaadses projektis osalemine mõnus vaheldus argipäevatöös

Eriti tore on viimane aasta lastele lasteaias meeldejäävaks muuta, et hiljem oleks rohkelt põnevaid hetki, mida meenutada.